Ένα θεατρικό φαινόμενο και μια φαντασμαγορική παράσταση-γιορτή των αισθήσεων μας περιμένει το χειμώνα του 2014. Το θρυλικό «Cats» του Άντριου Λόυντ Βέμπερ, δηλαδή το μιούζικαλ των επτά βραβείων Tony, των δύο Laurence Olivier Awards και των δύο Grammy που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ θα παρουσιαστεί, στην αυθεντική μάλιστα λονδρέζικη παραγωγή του, στο θέατρο Μπάντμιντον (26/2-15/3/2014) και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  (12-23/2).

Από την πρεμιέρα του το 1981 ως σήμερα, έχει αποθεωθεί από 50.000.000 θεατές σε 26 χώρες και 300 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Το εκρηκτικό αυτό μιούζικαλ με τη μακροβιότερη ιστορία σε Broadway και West End βασίζεται στη παιχνιδιάρικη  και σουρεαλιστική «γατίσια» ποιητική συλλογή του μεγάλου Τ.Σ. Έλιοτ «Το εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του Γερο-Πόσουμ». Το σκηνικό είναι ένας πελώριος σκουπιδότοπος, όπου μαζεύονται οι Jellicle Cats. Είναι η νύχτα του καθιερωμένου ετήσιου χορού τους και o αρχηγός τους, ο γερο-Deuteronomy θα ανακοινώσει το όνομα της γάτας που θα ξαναγεννηθεί και θα ζήσει μια νέα ζωή στο Heavyside Layer. Η ανακοίνωση θα γίνει ακριβώς πριν από την αυγή.

Όσο περιμένουν, οι γάτες διασκεδάζουν (και εμείς μαζί τους) διηγούμενες παλιές ιστορίες για τις πιο διάσημες και δημοφιλείς γάτες της ράτσας τους. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι εννέα χρόνια μετά από την πρώτη της στην Αθήνα, στο Μπάντμιντον και τότε, το Φεβρουάριο του 2005-  θα ξαναδούμε τη φοβερή αυτή παράσταση που στηρίζεται στην εμπνευσμένη σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Royal Shakespeare Company, του Εθνικού θεάτρου της Αγγλίας και του Haymarket Theatre, Trevor Nunn, όσο και στις γεμάτες δυναμισμό χορογραφίες της Gillian Lynne, η οποία τιμήθηκε γι’ αυτή τη δουλειά της με το βραβείο Laurence Olivier.

Εισιτήρια από 70-15€. Προπώληση: abcd.gr | viva.gr | 2108840600 | καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots