Άρχισε η 4η εβδομάδα της δίκης του Παραολυμπιονίκη Oscar Pistorius, που κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του Reeva Steenkamp.

Το πρωί της Δευτέρας κατέθεσε η γειτόνισσα του κατηγορουμένου Anette Stipp, η οποία μίλησε για «τρομακτικές κραυγές».

Ισχυρίστηκε ότι ξύπνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, από τις φωνές και συμπλήρωσε: « Μου φάνηκε σαν να γινόταν ένας οικογενειακός φόνος, αλλιώς δεν μπορούσαν να εξηγηθούν αυτές οι τρομακτικές κραυγές».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς, μια γυναικεία κραυγή, μια αντρική κραυγή και στη συνέχεια άλλους τρεις πυροβολισμούς, σημειώνοντας ότι αμέσως μετά σταμάτησαν και οι κραυγές.

Η 19η μάρτυρας, όπως και οι υπόλοιποι μέχρι αυτή τη στιγμή, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του Pistorius, ότι πυροβόλησε γιατί νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης.

Νέα δεδομένα στην υπόθεση

Η δίκη, η οποία άρχισε στις 3 Μαρτίου 2014, ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μαρτίου, αλλά το Δικαστήριο ανακοίνωσε εγγράφως ότι η δίκη παρατείνεται μέχρι και τις 16 Μαίου.

Θα υπάρξει μια μικρή διακοπή από τις 4 μέχρι και τις 14 Απριλίου, αλλά μετά θα συνεχιστεί κανονικά.

Το συγγενικό πρόσωπο που ο κατήγορος επιθυμεί να «κάψει» τον Pistorius

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν καταθέσει 19 μάρτυρες, ενώ στη λίστα υπάρχουν συνολικά 107, γεγονός που εξηγεί και την παράταση της δίκης μέχρι και τα μέσα Μαίου.

Και στο σημείο αυτό, υπάρχουν δύο νέα δεδομένα! Ο κατήγορος Gerrie Nel, πιθανότατα δεν θα καλέσει σαν μάρτυρες την Aimme, αδερφή του Oscar Pistorius και τον θείο του Arnold. Ο λόγος; Είναι και οι δύο κάθε ημέρα στο δικαστήριο και ακούν τις υπόλοιπες καταθέσεις, κάτι το οποίο απαγορεύεται!

Στόχος του κατήγορου, όμως, είναι να αναγκάσει τον πατέρα του Oscar Pistorius, Heinrich,να έρθει ως μάρτυρας και να καταθέσει εναντίον του γιου του! Σημειώνεται, ότι

μέχρι αυτή τη στιγμή, ο πατέρας του χρυσού παραολυμπιονίκη, δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο της Πρετόρια.

Αν αυτό συμβεί, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!