Η Τελετή Έναρξης της 54ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας έγινε την Δευτέρα 16 Ιουνίου στο Λόφο της Πνύκας, παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και της Πρώτης Κυρίας του Αζερμπαϊτζάν και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015» Mehriban Aliyeva.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, ενώ την τελετή παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων η υφυπουργός Πολιτισμού, Αντζελα Γκερέκου, ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία, η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Πύρρος Δήμας.

Στην τελετή απονεμήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις της ΔΟΑ στην κ. Μεχριμπάν Αλίγιεβα και στους κ.κ. Πέτερ Τάλμπεργκ και Τζιμ Πάρι για την προσφορά τους στην καλλιέργεια, στην ανάπτυξη και τη διάδοση των Ολυμπιακών Ιδεωδών.

Τη Σύνοδο παρακολουθούν 200 μετέχοντες από 96 χώρες, με τις εργασίες να διαρκούν ως τις 28 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, με θέμα τις «Ολυμπιακές Αξίες» και ειδικό θέμα: «Ολυμπιακές Αξίες: Σεβασμός στη διαφορετικότητα». Με την ολοκλήρωση των εργασιών της, οι νέοι και οι νέες που θα την έχουν παρακολουθήσει, θα γίνουν παγκοσμίως οι ιδανικοί πρέσβεις του Ολυμπιακού κινήματος, προβάλλοντας στις χώρες τους, τις Ολυμπιακές αξίες.

 Το govastileto.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα

[doptg id=”1647″]