Το πρώτο μέρος της δίκης του Oscar Pistorius, αυτό της κατηγορούσας αρχής, ολοκληρώθηκε μετά από 16 ημέρες ακρόασης.

Στο δικαστήριο προσήλθαν για να καταθέσουν 21 μάρτυρες και μάλιστα ο ένας από αυτούς εξετάστηκε δύο φορές. Πρόκειται για τον J.G Vermeulen, αναλυτή της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι οι μέχρι τώρα καταθέσεις «καίνε» τον  χρυσό Παραολυμπιονίκη, αφού μιλούν για «τρομακτικές κραυγές» αλλά και για «εκρηκτικό χαρακτήρα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Barry Roux, ζήτησε αναβολή της δίκης μέχρι και την Παρασκευή για να δει κάποιους μάρτυρες, οι οποίοι ενώ βρίσκονταν στη λίστα, δεν προσκλήθηκαν ποτέ για να καταθέσουν.

Η δίκη, που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα αρχίσει και πάλι το πρωί της Παρασκευής, θα ανοίξει με την κατάθεση του κατηγορουμένου Oscar Pistorius. Αυτό είναι και το σημείο, που αναμένεται να συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Σε αυτό το σημείο, θυμίζουμε ότι ο Oscar Pistorius έχει παραδεχθεί ότι εκείνος τραυμάτισε θανάσιμα την σύντροφό του Reeva Steenkamp, αλλά ισχυρίζεται ότι ήταν ένα μοιραίο λάθος, αφού νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης.

Το θέμα είναι αν ο Oscar Pistorius φορούσε τα προσθετικά του μέλη πριν σπάσει την πόρτα του μπάνιου με το ρόπαλο του κρίκετ ή τα έβαλε μετά.  Αυτό είναι ένα από τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης και μέχρι τώρα είναι το αγκάθι των αντίδικων.