Στο θέατρο Χορν και στην πρεμιέρα της παράστασης “Μπόρκμαν” έδωσαν χθες το βράδυ ραντεβού οι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz. Το govastileto.gr ήταν εκεί και κατέγραψε όλα όσα έγιναν.

Ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Γιώργος Κιμούλης  υποδύεται τον τραπεζίτη Τζων Γαβριήλ Μπόρκμαν του Ερρίκου Ίψεν. Μαζί με τον γνωστό ηθοποιό συμπρωταγωνιστεί και η Πέμη Ζούνη. Ακόμα, συμμετέχουν οι Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιώργος Ζιόβας, Αμαλία Νίνου, Νάνα Παπαδάκη, Γιάννης Καπελέρης, Ελευθερία Μπενοβία. Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής.

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1928 από τους μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής Θεάτρου σε σκηνοθεσία Φώτου Πολίτη. Το 1933 ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του ίδιου με τους Αιμίλιο Βεάκη, Κατίνα Παξινού, Ελένη Παπαδάκη, Βάσω Μανωλίδου γνωρίζοντας πολύ καλή ανταπόκριση από το κοινό.

Στην πρεμιέρα το παρών έδωσαν προσωπικότητες του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου όπως οι: Ζωή Λάσκαρη, Έλλη Στάη, Μαρία Κορινθίου, Ζέτα Δούκα, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κάτια Δανδουλάκη και άλλοι πολλοί.

Δείτε όσα έγιναν στην πρεμιέρα της παράστασης “Μπόρκμαν”

[doptg id=”952″]