Στις 4 Μαΐου η Ελένη Μενεγάκη
επιστρέφει στην εκπομπή της και έχει τις ανησυχίες μιας γυναίκας που θέλει να είναι όμορφη και ποθητή μετά από μια εγκυμοσύνη. Η παρουσιάστρια έχει μπει ήδη σε διαδικασία απώλειας των 13 κιλών που πήρε στην τέταρτη εγκυμοσύνη της με τη βοήθεια του διατροφολόγου της Ηλία Σακκά. Πάμε να δούμε το διατροφικό πλάνο που ακολουθεί η Ελένη και το οποίο μπορεί να εφαρμόσει κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε περίοδο λοχείας – ακόμα κι αν θηλάζει- όπως ακριβώς η παρουσιάστρια, όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό You.

Πρωινό:
– 2 μικρά παξιμαδάκια ολικής άλεσης με 10 ελιές και τσάι του βουνού/φασκόνηλο/λουίζα.
-1/2 παλάμη ψωμί ολικής 100% με 1κ.γ ταχινόμελο και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι.
– 1/2 παλάμη μαύρο γερμανικό ψωμί με 1 σπιρτόκουτο τυρί.

Δεκατιανό:
* Πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα.
– 1 τουλάχρισοτν φλιτζάνι φρέσκα φρούτα πχ 1 πορτοκάλι. Συνοδευτικά 1 ποτήρι Κεφίρ ή ξινόγαλα ή Αιάνι.

Μεσημεριανό:
-1-2 φορές/εβδο. όσο ψάρι ή θαλασσινά (όχι ωμά) θέλεις με χόρτα ή βρασμένα λαχανικά, π.χ μπρόκολο.
– 2 φορές/εβδ. από 2 φλυτζ. τσαγ. λαδερό πχ αγκινάρες αλά πολίτα ή 1 μερίδα χορτόπιτα με 1 κ.σ γιαούρτι σακούλας.
– 2 φορές/εβδ/ από 2 φλιτζάνια τσαγ. φακόρυζο ή ρεβιθοπίλαφο. Συνοδευτικά σαλάτα με 3 διαφορετικά λαχανικά/μυρωδικά πχ μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι.
– 1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κοτόπουλο με 1 φλιτζ. τσαγ. πατάτες φούρνου (με τη φλούδα) και συνοδευτικά σαλάτα χωριάτικη.
Εφεδρικό γεύμα: 2 φλιτζ. τσαγ. pasta ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, θαλασσινών ή ντομάτας.

Απογευματινό:
– 1 φλιτζάνι τσαγ. φρέσκα φρούτα πχ φράουλες. Συνοδευτικά με 30 γρ. ανάλατους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου (όσοι χωράνε στη χούφτα) ή 2 δάχτυλα παστέλι.

Βραδινό:
– 1 γιαούρτι με 1κ.γ μέλι ή φρέσκα φρούτα.
– Ενισχυμένη σαλάτα με 1 φλιτζάνι τσαγ. υλικά της αρεσκείας σου τύπο χωριάτικη, ceasars, τονοσαλάτα ή με διάφορους συνδυασμούς από  ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ρόδι, κρουτόν, αβγό, κινόα, καλαμπόκι, τυρί, καπνιστό σολομό κ.ο. κ, αλλά χωρίς αλλαντικά.
– 2-3 κ.σ νιφάδες βρόμης, 1 κ.γ λιναρόσπορο, 1 κ.γ σταφίδες ή μέλι όλα σε 1 φλιτζάνι τσαγ. γάλα ή γιαούρτι ή ξινόγαλα.
-1/2 παλάμη ψωμί ολικής άλεσης με 10 ελιές και ντοματίνια.
– 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι και 1 αβγό, συνοδευτικά με ντοματίνια,
– 1 τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί, ντομάτα και ρίγανη, συνοδευτικά με ντοματίνια.