Μία τραγική λεπτομέρεια αποκάλυψε η ανακοίνωση της οικογένειας του dj Avicii, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Μουσκάτ του Ομάν στις 20 Απριλίου.

Ο 28χρονος Σουηδός μουσικός παραγωγός -κατά κόσμον Tim Bergling- έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Σε επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του Variety, η οικογένεια του μουσικού τον αποκαλεί αναζητητή, μία εύθραυστη καλλιτεχνική ψυχή που αναζητούσε απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα», καθώς και «έναν τελειομανή άνθρωπο που ταξίδευε και δούλευε σκληρά σε ρυθμούς που τον οδήγησαν σε υπερβολικό στρες».

«Όταν σταμάτησε τις περιοδείες, ήθελε να βρει την ισορροπία στη ζωή, να είναι χαρούμενος και να μπορεί να κάνει όσο το δυνατό περισσότερο για αυτό που αγαπάει περισσότερο: τη μουσική. Πάλευε με σκέψεις όπως το νόημα της ζωής, την ευτυχία. Δεν μπορούσε να συνεχίσει πλέον. Ήθελε να βρει την γαλήνη. Ο Τιμ δεν ήταν φτιαγμένος για τη επιχειρηματική μηχανή στην οποία βρέθηκε, ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που αγαπούσε τους θαυμαστές του, αλλά απέφευγε τους προβολείς. Tim, θα σε αγαπάμε πάντα και θα μας λείψεις πολύ. Ο άνθρωπος που ήσουν και η μουσική σου θα σε κρατά πάντα ζωντανό. Η οικογένειά σου», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αποσύρθηκε από τις ζωντανές εμφανίσεις το 2016 στην απόγειο της επιτυχίας του, επικαλούμενος λόγους υγείας. Υπέφερε από προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης οξείας παγκρεατίτιδας, εν μέρει λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης της χοληδόχου κύστης και της σκωληκοειδούς απόφυσης το 2014.

Σταμάτησε να πίνει αλκοόλ μετά τη χειρουργική επέμβαση, όμως μερικοί φίλοι του, συμπεριλαμβανομένου του συνεργάτη του, μουσικού παραγωγού, Νάιλ Ρότζερς είπαν ότι τον είχαν δει μεθυσμένο και αργότερα να επικρίνει τον εαυτό του.