Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» παραχώρησε η Αιμιλία Υψηλάντη, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά και στον θάνατο της κόρης της, τονίζοντας πως το θέατρο, σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, υπήρξε για εκείνη σανίδα σωτηρίας.

«Παίρνω δύναμη από το θέατρο. Ο άνθρωπος αγκιστρώνεται από πάρα πολλά πράγματα για να επιζήσει. Με βγάζει από την πραγματικότητα, προφανώς. Η αλήθεια είναι ότι συνέχισα να παίζω μετά τον θάνατο της κόρης μου γιατί φοβήθηκα λίγο ότι αν σταματήσω, ίσως να μην ήθελα να γυρίσω στο θέατρο. Για μένα είναι κυριολεκτικά μια σανίδα σωτηρίας το θέατρο.

Το να χάνεις το παιδί σου είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να σου συμβεί αλλά συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Όταν συμβαίνει, πρέπει ο άνθρωπος να φτιάξει διάφορα σενάρια για να μπορέσει να κρατηθεί γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που λέγεται σεβασμός στη ζωή. Αυτό πρέπει να είναι ο κανόνας,  είπε αρχικά η Αιμιλία Υψηλάντη.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν λέω σεβασμός στη ζωή, εννοώ στη δική μου ζωή, σε αυτό που οφείλω στον εαυτό μου και σε όλους τους ανθρώπους γύρω μου, ακόμα και στην κόρη μου που έχασα. Της οφείλω να είμαι όπως πρέπει, να προσπαθώ να είμαι αξιοπρεπής. Αυτό βέβαια, δεν απαλύνει κανέναν πόνο αλλά είναι ένα γερό κράτημα για να μπορέσει κανείς να σταθεί στα πόδια του. Πρέπει να πεθάνουμε όρθιοι αν μπορούμε, και θα είναι και ένα μεγάλο δώρο.

Είπαμε μερικά πράγματα γι’ αυτό. Το καλύτερο πράγμα γι’ αυτό, είναι η σιωπή. Ήταν για μένα πολύ σημαντικό το πόσοι άνθρωποι ήταν και είναι ακόμα κοντά μου. Αυτό όμως που με γοήτευσε, ήταν ένας τεχνικός του θεάτρου, που ήρθε στο θέατρο, κάθισε απέναντί μου και έμεινε σιωπηλός για αρκετή ώρα».

Να θυμίσουμε ότι η μοναχοκόρη της ηθοποιού Αιμιλίας Υψηλάντη, Μαρίνα, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες σε ηλικία 55 ετών.

Η Μαρίνα Υψηλάντη ήταν κόρη της ηθοποιού, Αιμιλίας Υψηλάντη και του ναυτικού, Άγγελου Υψηλάντη.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» κι αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη.

Κατά καιρούς συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις ενώ εργάστηκε και σε παιδικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Η Αιμιλία Υψηλάντη, σε συνέντευξή της στο Mega, είχε αναφερθεί στην κόρη της και τη σχέση που είχαν μεταξύ τους.

«Έκανα έναν γάμο το 1964 και απέκτησα την κόρη μου. Είπα θα κάνω έναν κλειστό γάμο πολύ γρήγορα και η θεία μου από το χωριό έκλαιγε. Ήταν ναυτικός ο σύζυγός μου. Η ζωή μαζί δεν ήταν δύσκολη, γιατί ήμουν παντρεμένη, αλλά συγχρόνως και ελεύθερη», είχε αναφέρει -μεταξύ άλλων.

Επί του θέματος είχε συμπληρώσει: «Υπάρχει μια ελληνική οικογένεια το παιδί δεν το μεγάλωσα μόνη μου. Ο σύζυγός μου, που δεν είναι πια στη ζωή, είχε μια στενή σχέση με την κόρη μου. Εκείνος έπαιρνε τη μεγάλη αγάπη. Με την κόρη μου δεν είχα τις συγκρούσεις που θα έπρεπε, για κόψει εντελώς τον ομφάλιο λώρο. Μέχρι 16-17 χρονών κοιμόμασταν μαζί. Είχαμε πολύ εξαρτησιακή σχέση».