Πολλοί Αμερικανοί σταρ έχουν κινητοποιηθεί ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη μια γυναίκα, η Σιντόγια Μπράουν, η οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια στο Τενεσί επειδή σκότωσε έναν 43χρονο άνδρα όταν εκείνη ήταν 16 ετών και είχε αναγκαστεί από τον φίλο της να εκπορνευθεί.
Η Μπράουν καταδικάστηκε σε ισόβια για τον φόνο το 2004 του μεσίτη Τζόνι Άλεν, ο οποίος την μάζεψε από τον δρόμο, αφού ο φίλος της, που την κακοποιούσε συστηματικά, την είχε αναγκάσει να εκπορνευθεί.
Σύμφωνα με την Μπράουν, όταν την πήγε στο σπίτι του ο Άλεν της έδειξε τη συλλογή του με όπλα, στη συνέχεια της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη φοβήθηκε ότι θα την σκοτώσει και τον πυροβόλησε στο κεφάλι με ένα όπλο που της είχε δώσει ο φίλος της για προστασία.
Συνελήφθη και δικάστηκε ως ενήλικη. Αν και δήλωσε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, οι ένορκοι την έκριναν ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης και ληστεία. Καταδικάστηκε σε ισόβια και δεν μπορεί να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση πριν γίνει 67 ετών.
Η ιστορία της Σιντόγια Μπράουν ήρθε ξανά στη δημοσιότητα αφού η τραγουδίστρια Ριάνα, απευθυνόμενη στους 58,2 εκατομμύρια followers της στο Instagram, έγραψε: «Σκεφτείτε να σας αναγκάζουν να εκπορνευθείτε στην ηλικία των 16 ετών».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
