Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» μίλησε ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή την περιπέτεια που είχε η πρώην σύζυγός του, Εύη Βατίδου με τις Αρχές.

Ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπισή της, αφού εξήγησε τι ακριβώς συνέβη, ανάφερε πως έχει ένα παράπονο από την εκπομπή αλλά και από τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

«Ο κύριος Μικρούτσικος με γνωρίζει πάνω από δέκα χρόνια. Ξέρει πολύ καλά το ήθος μου, ξέρει πολύ περισσότερα πράγματα που έχουμε πει και σε ιδιωτικές συζητήσεις και είναι απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί που κάνει για μένα. Το λέω με παράπονο. Ξέρει το ήθος μου, το σύστημα αξιών μου και την επάρκειά μου και ξέρει πως συμπεριφέρομαι και στη δικηγορία και στη ζωή μου.

Πρέπει να καταλάβει ότι, όταν σε επιλέγουν γι’ αυτού του υψηλού κινδύνου τις υποθέσεις, είναι πολύ δύσκολη η θέση ενός δικηγόρου…» είπε ο Αλέξης Κούγιας, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να του απαντά:

«Εμένα η κριτική μου είναι για τις ομοφοβικές αντιλήψεις και όλα αυτά που λες».

Ο διάλογος ανάμεσα στους δυο άντρες:

Αλέξης Κούγιας: «Εγώ έχω ομοφοβία που όλο μου το περιβάλλον είναι ομοφυλόφιλοι;».

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Δεν είναι επιχείρημα αυτό… Εγώ μια ερώτηση θέλω να σου κάνω, όταν η Εύη σε πήρε τηλέφωνο, βαθιά μέσα σου χαιρόσουν που δε μπορεί να κάνει βήμα χωρίς εσένα;».

Αλέξης Κούγιας: «Όχι βέβαια. Πρώτα απ’ όλα, δε ξέρει κανείς ποια είναι η δική μου άποψη γι’ αυτή την υπέροχη ερωτική σχέση. Υπήρξε ένας τεράστιος έρωτας, αλλιώς εγώ δεν πήγαινα στην εκκλησία».

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Βλέπω να αναθερμαίνεται».

Αλέξης Κούγιας: «Όχι Ανδρέα, μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα».

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Θα του φτιάξεις άγαλμα του τύπου με τη μοτοσυκλέτα».

Αλέξης Κούγιας: «Ανδρέα, μη βιάζεσαι. Θα στα πω για να μη δημιουργούνται συνειρμοί. Έχω περάσει έναν μεγάλο έρωτα με την Εύη κι αυτή με εμένα. Γι’ αυτό και πήγαμε στην εκκλησία. Κάναμε δυο υπέροχα παιδιά. Κάποια στιγμή, στην επταετία, συνέβη κάτι πολύ σοβαρό. Όμως, γυναίκα με την οποία είσαι μαζί, κάνεις δυο παιδιά και για τους δικούς της λόγους, μετά τον χωρισμό – το τονίζω γιατί το ήθος της Εύης είναι αδιαμφισβήτητο – ποτέ δεν υπήρξε θέμα απιστίας από καμία από τις δυο πλευρές… Γυναίκα λοιπόν που χωρίζεις και πηγαίνει με άλλον άνδρα, δεν υπάρχει επιστροφή».

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Δεύτερος γάμος Αλέξη, δεύτερος γάμος με ίδιο πρόσωπο δεν είναι πρωτότυπο, το έχουμε ξαναδεί».