Ο Γιάννης Φέρτης σε μια κατάθεση ψυχή ομολόγησε πως δεν έβγαλε χρήματα από το θέατρο το οποίο υπηρετεί πιστά εδώ και πολλά χρόνια αλλά από την τηλεόραση και τις διαφημίσεις όπου όπως γνωρίζουμε δάνειζε τη φωνή του.


Πόσο ικανοποιηµένος νιώθετε από την 57χρονη πορεία σας στον χώρο;

«Δεν κάνω απολογισµούς. Έχω κάνει και λάθη, πράγµατα που ίσως δεν ήθελα, αλλά για µένα είναι η ζωή µου. Δεν σβήνω ούτε µετανιώνω για τίποτα.» δήλωσε ο 78χρονος ηθοποιός στην Real.


Σε τι αναφέρεστε;

«Την περίοδο, ας πούµε, που ήµουν θιασάρχης-παραγωγός (ρόλο για τον οποίο πολλοί ηθοποιοί δεν κάνουµε) µε την Ξένια Καλογεροπούλου και αργότερα µόνος µου, πολλές φορές αναγκάστηκα να επιλέξω πιο «ελαφρά» έργα που δεν ήθελα, γιατί χρωστούσα κι έπρεπε να πληρώσω το ενοίκιο του θεάτρου. Για τον ίδιο λόγο, µέσα σ’ έναν χειµώνα, τότε που ανεβάζαµε τον «Γλάρο» του Τσέχωφ κι ένα άλλο έργο του Σάφερ, δέχτηκα να κάνω τρεις «µελό» ταινίες, που αν είχα πρωτύτερα διαβάσει τα σενάριά τους, θα έλεγα σίγουρα «όχι». Από το ’87 και µετά ένιωθα πραγµατικά ελεύθερος.»


Βγάλατε, τουλάχιστον, χρήµατα;

«Έβγαλα. Αλλά από τις διαφηµίσεις, από την τηλεόραση. Έτσι αγόρασα και το σπίτι που µένω εδώ και 18 χρόνια, έδωσα και σε πολλούς, σε φίλους, αλλά και σε ανθρώπους που µε κοροϊδέψανε… Στο θέατρο δεν πήρα ποτέ µου πολλά λεφτά. Στην τσέπη µου έκανα εκπτώσεις ακόµη κι όταν πηγαίναµε καλά. Στα λεγόµενα «επιχορηγούµενα» θέατρα -του Αντύπα, της Αρβανίτη, στο Τέχνης κ.ά.- µε τα οποία συνεργάστηκα γιατί µου άρεσαν, έπαιρνα ό,τι µου έδιναν.»