Της Σπυριδούλας Κάμπου

Σε σύλληψη του Τεό Θεοδωρίδη προχώρησε η Αστυνομία του Βελιγραδίου, που σύμφωνα με τη δικηγόρο του Βασιλική Δόσπρα, τον αντιμετώπισαν ως εγκληματία, εισβάλλοντας με όπλα στο δωμάτιο που κοιμόταν, μέσα στη νύχτα. Το μοντέλο που πριν από λίγο καιρό πήρε το επίσημο χαρτί της αποφυλάκισής του για τα χρόνια κάθειρξης στη φυλακή με τις κατηγορίες εμπορίου ναρκωτικών, μπήκε σε περιπέτειες αφού η Ελληνική αστυνομία δεν είχε δώσει το σήμα στην Ιντερπόλ για να παύσει η δίωξη του σε περίπτωση εξόδου από την χώρα χωρίς την ενημέρωση των αρχών.

Το govastileto.gr επικοινώνησε με τη δικηγόρο του, Βασιλική Δόσπρα και μας έδωσε την συνέχεια του ρεπορτάζ της σύλληψής του πελάτη της.

Κυρία Δόσπρα τί συνέβη ακριβώς;

«Ο Τεό ήταν στο Βελιγράδι που επιστρέφει σήμερα μάλλον και δεν είχε σταλεί στην Ιντερπόλ το χαρτί του Εφετείου. Η δικάσιμος που έγινε στις 27 Μαρτίου και κατέπεσαν οι επιβαρυντικές περιστάσεις και κατηγορίες,ώστε να μπορεί να βγει από την χώρα και να κάνει οτιδήποτε. Όμως δεν είχε πάει το σήμα από την Ελλάδα στις Ξένες Αρχές,ώστε να παύσει η δίωξη και φαινόταν στην Ιντερπόλ ότι διώκετε. Και αυτό που έγινε ήταν ότι εισέβαλαν στο δωμάτιο που κοιμόταν, λες και ήταν εγκληματίας τρανός και μεγάλος.Να φανταστείτε δεν χτύπησαν ούτε καν την πόρτα».

Τι ακολούθησε της σύλληψής του;

«Ναι αφού τον συλλάβανε τον πήγαν σε κάποιο τμήμα , μίλησα εγώ εκεί με τους αστυνομικούς, έψαξα να μιλήσω με την Πρεσβεία δεν τους βρήκα, απευθύνθηκα στην ελληνική αστυνομία να βγάλω μια έγκριση, αλλά με παρέμπεψαν στην Εισαγγελία . Τέλος πάντων τους πίεσα λίγο και τελείωσε η υπόθεση. Έστειλε η Ελλάδα το σήμα και είμαστε ΟΚ»

Αφέθηκε ελεύθερος δηλαδή.Πότε επιστρέφει στην Ελλάδα;

«Νομίζω σήμερα το πρωί».

Τι σας είπε; Ήταν εξαντλημένος;

«Αφού αφέθηκε ελεύθερος, δεν μίλησα και εγώ μαζί του γιατί ήταν πολύ κουρασμένος και ήθελε να κοιμηθεί . Ήταν εξαντλημένος γιατί όταν έρχονται σε παίρνουν χαράματα από τον ύπνο, με όπλα στα χέρια, λες και είσαι ο μεγαλύτερος εγκληματίας, λογικό είναι να ήταν κουρασμένος ψυχικά. Ευτυχώς ήταν ψύχραιμος, ταράχτηκε προς στιγμήν αλλά στη συνέχεια διατήρησε την ψυχραιμία του».