Πρίν λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε η εφετινή απονομή των γερμανικών Βραβείων Bambi, του παλαιότερου θεσμού βραβείων των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία, τα οποία ξεκίνησαν το 1948 από τον εκδοτικό όμιλο Burda και απονέμονται σε προσωπικότητες της ενημέρωσης, των τεχνών, της πολιτικής, του αθλητισμού και σε ανθρώπους με κοινωνική προσφορά.

Μεταξύ των φετινών βραβευθέντων ήταν ο Arnold Schwarzenegger στην κατηγορία «Η γη μου», ο κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei στην κατηγορία «Θάρρος», με το βραβείο να απονέμει ο υπουργός Εξωτερικών, ο Tom Jones στην κατηγορία «Θρύλος», η ηθοποιός Diane Kruger και ο σκηνοθέτης Fatih Akin στην κατηγορία «Ειδικό Βραβείο Επιτροπής», για την ταινία τους «In the fade/Aus dem nichts», η οποία πραγματεύεται τη νεοναζιστική βία στη Γερμανία και τη διασύνδεση των νεοναζιστών με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.

Arnold Schwarzenegger

Tom Jones

Ai Weiwei

Diane Kruger

Diane Kruger – Fatih Akin

Στην κατηγορία «Μόδα» βραβεύτηκε η Γερμανίδα καλλονή Claudia Schiffer, με την απονομή να κάνει ο πρώην πρωταθλητής της Formula-1 Νίκο Ρόζμπεργκ και στην κατηγορία «Ψυχαγωγία» ο Αυστραλός σταρ Hugh Jackman.

Claudia SchifferHugh Jackman

Τους λαμπερούς καλεσμένους διασκέδασε με τις επιτυχίες της η Rita Ora, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί με την παραμυθένια τουαλέτα της!