Στο νοσοκομείο λόγω πτώσης από το κρεβάτι, στο κελί του, μεταφέρθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους.

Τουλάχιστον αυτό λέει ένας εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών ονόματι «Σινγκαμπάκχο Νξουμάλο» ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Παραολυμπιονίκης, ανέφερε ότι έσπασε τον καρπό του. Όμως ένας κρατούμενος λίγο πιο πέρα από το κελί όπου βρίσκεται ο Πιστόριους, είπε στη «City Press» ότι ο Πιστόριους, μπορεί να θέλησε ο ίδιος να βλάψει τον εαυτό του.

Δύο δεσμοφύλακες πάντως, δήλωσαν ότι βρέθηκαν λεπίδες στο κελί του κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου, που έγινε εχθές το απόγευμα.

Δύο φρουροί ασφαλείας στο νοσοκομείο Κάλαφονγκ, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της Πρετόρια, επιβεβαίωσαν το γεγονός, ότι δηλαδή ο Πιστόριους βρίσκεται στο νοσοκομείο από εχθές τα μεσάνυκτα.

«Έμοιαζε σαν να ‘χε κοπεί στο χέρι και στους καρπούς του και οι γιατροί του τοποθέτησαν επιδέσμους γύρω τους», είπε ένας από τους επισκέπτες του νοσοκομείου που έτυχε να βρεθεί μπροστά στη σκηνή.

Αυτή την ώρα, το δωμάτιο όπου φιλοξενείται ο Πιστόριους, φρουρείται από 10 αστυνομικούς.

Θυμίζουμε ότι ο Πιστόριους, στο εφετείο καταδικάστηκε για φόνο και από τις 6 Ιουλίου έχει επιστρέψει στη φυλακή, για να εκτίσει ποινή κάθειρξης έξι ετών. Με βάση τη νομοθεσία, θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019.