Ένα διάσημο μοντέλο, ένα παγκοσμίως γνωστό αναψυκτικό κι ένα μήνυμα που προσπάθησε να περάσει αλλά έπεσε στο κενό μέσα από ένα διαφημιστικό μήνυμα που πριν καλά – καλά προβληθεί αποσύρθηκε.

Το διάσημο σούπερ μόντελ Kendall Jenner είναι, ή καλύτερα ήταν, η πρωταγωνίστρια του νέου διαφημιστικού μηνύματος της Pepsi. Όμως η νέα αυτή διαφήμιση προκάλεσε τέτοια αντίδραση στα social media που ανάγκασε την εταιρεία να προχωρήσει στην απόσυρση της, ζητώντας συγγνώμη από τους καταναλωτές και από το νεαρό μοντέλο.

Σύμφωνα με το στόρι της διαφήμισης ένα μοντέλο -η Kendall Jenner- κάνει φωτογράφιση σ’ ένα χώρο την ώρα που μπροστά της περνά μία διαδήλωση. Η ίδια έπειτα από το νεύμα ενός νεαρού αποφασίζει να εγκαταλείψει τη φωτογράφιση και να πάρει μέρος στη διαδήλωση. Πετάει την ξανθιά της περούκα και βγάζει το έντονο κραγιόν της, η ίδια γίνεται ένα με τους διαδηλωτές, ενώ παράλληλα παίρνει ένα κουτάκι αναψυκτικού. Το σποτ τελειώνει με την Κένταλ να προσφέρει, με ένα χαμόγελο, σε έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί για να καταστείλουν την διαδήλωση, το αναψυκτικό της. Αυτός το παίρνει, το ανοίγει δοκιμάζει, χαμογελάει και οι διαδηλωτές ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Το σημείο που προκάλεσε τις αντιδράσεις είναι αυτό που η Kendall προσφέρει το αναψυκτικό της στον αστυνομικό, καθώς αυτό θυμίζει το στιγμιότυπο που κυκλοφόρησε από την πορεία «Black Lives Matter», τότε που μία νεαρή γυναίκα στάθηκε ακίνητη μπροστά από τρεις πάνοπλους αστυνομικούς.

Η διαφήμιση, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους Millennials, αλλά μετά από την έντονη κριτική που δέχτηκε με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη διαφήμιση.

«Η Pepsi προσπάθησε να προβάλει ένα μήνυμα παγκόσμιας ενότητας, ειρήνης και κατανόησης. Είναι σαφές ότι χάσαμε το νόημα και ζητάμε συγγνώμη. Δεν είχαμε την πρόθεση να υποβαθμίσουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είμαστε στη διαδικασία αφαίρεσης του περιεχομένου και ανάσχεσης της περαιτέρω διάδοσής της. Και φυσικά ζητάμε συγγνώμη που φέραμε σε δύσκολη θέση την Kendall Jenner».