Ο Άρης Σερβετάλης παραχώρησε συνέντευξη στην Μαρία Τσικλητήρα. Ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε για την αποχώρησή του από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», η οποία συζητήθηκε έντονα στον καλλιτεχνικό χώρο το φθινόπωρο του 2021.

Ο Άρης Σερβετάλης είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να αφήσει τον θίασο της εν λόγω παράστασης, καθώς δεν συμφωνούσε με τα τότε υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυαν για τα θέατρα σχετικά με τον Covid-19 και τα οποία επέτρεπαν την είσοδο αποκλειστικά σε εμβολιασμένους πολίτες.

Παρ’ όλη την αγάπη σας για την τέχνη, δεν θυσιάσατε για χάρη της τις προσωπικές σας αξίες. Αποχωρήσατε, επειδή αρνηθήκατε να παίζετε αποκλειστικά για εμβολιασμένους θεατές. Είχατε γεννήσει μία έντονη αντιπαράθεση στο κοινό. Τι απόσταγμα έχει μείνει από τότε;

Ήταν μία αποκαλυπτική περίοδος εκείνη. Μου έχει μείνει η δύναμη του όχλου. Είναι τρομερό πράγμα να συμπαρασύρονται άνθρωποι. Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, η παραγωγή τη γνώριζε μήνες πριν. Απλά, όταν συνέβη, κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι εντυπωσιακό το πώς μερικές φορές μεταβιβάζεται η ευθύνη σε αυτόν στον οποίο είναι εύκολο να μεταβιβαστεί και να γίνει ο δακτυλοδεικτούμενος.

Κάπου διάβασα ότι δεν κάνετε πολλή τηλεόραση, επειδή δεν θέλετε να συμμετάσχετε σε ερωτικές σκηνές. Ισχύει;

Σε κάθε προσέγγιση για τηλεοπτική συνεργασία το θέτω ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μου, ώστε να μην περιορίσω τον εκάστοτε καλλιτέχνη ως προς το έργο που θα ήθελε να αφηγηθεί. Δεν ξέρω αν αυτό έχει λειτουργήσει απαγορευτικά για τη συμμετοχή μου σε κάποια έργα τηλεοπτικά.

Δεν έχω αποκλείσει ο ίδιος τη συμμετοχή μου στην τηλεόραση. Παρ’ όλα αυτά, η ενασχόλησή μου με το θέατρο δεν αφήνει χρόνο για πολύωρα γυρίσματα και, δεύτερον, δεν έχει έρθει τελευταία κάτι στα χέρια μου μέσα στο οποίο θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου.