Ο γνωστός ως «terminator» και δημοφιλής αστέρας του Χόλιγουντ, Arnold Schwarzenegger , κρατήθηκε σήμερα (17/1) περίπου 3 ώρες στο αεροδρόμιο του Μονάχου (νότια Γερμανία), καθώς παρέλειψε να δηλώσει στο τελωνείο ένα πολύτιμο ρολόι που σκόπευε να πουλήσει σε δημοπρασία, μάρκας Audemars Piguet, έκαναν γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο, AFP, οι γερμανικές τελωνειακές αρχές.

Αφιχθείς από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 13:45 μ.μ., ο Αυστρο-Αμερικανός ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ηλικίας 76 ετών, τράβηξε αρχικά την προσοχή των τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι αναγνώρισαν τον σούπερ σταρ. Τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να ανοίξει τις τσάντες του, χωρίς κάποια υποψία. Στη συνέχεια όμως ανακάλυψαν το πολυτελές ρολόι στις αποσκευές του, το οποίο επρόκειτο να πουλήσει στη «Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα» στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας. Ο θησαυρός από τη προσωπική συλλογή του Σβαρτσενέγκερ επρόκειτο να δημοπρατηθεί αύριο, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, σε δείπνο πριν την επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής. Τελικά όμως θα πρέπει να αφήσει το ρολόι του στο αεροδρόμιο, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος Τύπου των τελωνείων, Τόμας Μάιστερ, μέχρι να πληρώσει το πρόστιμο.
Το ποσό που φέρεται να χρεώθηκε είναι αυτό των 35.000 ευρώ! Όπως έμαθε η BILD προκύπτει από την αξία του ρολογιού που ήταν 26.000 ευρώ, 4.000 ευρώ τη φορολογική αξία και το πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Ο «terminator» λέγεται ότι ήταν έτοιμος να πληρώσει το ποσό με πιστωτική κάρτα, αλλά δεν του επιτράπηκε να το κάνει – παρόλο που ο γίγαντας του Χόλιγουντ έχει απεριόριστο όριο, καθώς το 50% των τελωνειακών τελών πρέπει να καταβληθεί σε μετρητά.

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια συνοδεύτηκε σε τράπεζα από υπάλληλο του αεροδρομίου, ενώ στη σύντροφό του Heather Milligan (49), η οποία τον συνόδευε από το Λος Άντζελες, φέρεται να μην της επιτράπηκε να τον συνοδεύσει.

Μια φωτογραφία που έλαβε αποκλειστικά το BILD δείχνει τον σταρ του Χόλιγουντ με δύο τελωνειακούς

Έτσι μοιάζουν μερικά από τα πολυτελή ρολόγια της ελβετικής μάρκας Audemars Piguet