Η Brooke Shields σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό The New Potato, σχολίασε πως σήμερα η σκληρή δουλειά δεν εκτιμάται όσο παλιότερα στη βιομηχανία της μόδας και πως τα περισσότερα μοντέλα τώρα τυγχάνουν «προνομιακής μεταχείρισης».

«Ίσως ήμουν σε άλλο κόσμο, αλλά όταν το έκανα εγώ είχε περισσότερο να κάνει με την σκληρή δουλειά. Έκανες επιτυχία μόνο αν ήσουν όντως διατεθειμένος να εργαστείς πολύ σκληρά, να είσαι στην ώρα σου, να μην έχεις τουπέ, να μην απαιτείς το παραμικρό και κατά κάποιον τρόπο να υποφέρεις. Όχι πως το τελευταίο είναι καλό, γιατί παλιά δεν τους ένοιαζε και πολύ για τα μοντέλα, αλλά το βλέπω πως σήμερα έχουν προνομιακή μεταχείριση», ανέφερε χαρακτηριστικά η 52χρονη Brooke.

H ίδια πρόσθεσε πως στις μέρες της υπήρχε περισσότερη «διαφορετικότητα», σημειώνοντας πως έτσι όπως έχει γίνει σήμερα η βιομηχανία της μόδας κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα κατάφερνε ως μοντέλο.

Σε παλαιότερη συνέντευξη η Brooke Shields είχε πει πως δεν της αρέσει καθόλου να συγκρίνουν τα σημερινά μοντέλα με παλιότερα, κάνοντας λόγο για τη νέα Kate Moss ή ακόμη και τη νέα Brooke Shields γιατί αυτό ουσιαστικά τις υποβαθμίζει και τις κάνει γνωστές απλώς ως «αντίγραφα».