Ο διάσημος ταχυδακτυλουργός, David Copperfield σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, κατηγορείται συνολικά από 16 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γυναίκες που τον κατηγορούν, ήταν έφηβες όταν δέχτηκαν την «επίθεση», κάτι που οι δικηγόροι του διαψεύδουν ως «ισχυρισμούς εντελώς ψευδείς και απίθανους».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Copperfield (@copperfield)

Οι καταγγελίες για τον David Copperfield είναι σοκαριστικές. Ένα μάλιστα από τα φερόμενα θύματα τον κατηγορεί πως τη νάρκωσε προτού την βιάσει, ενώ το ίδιο λένε άλλες τρεις γυναίκες.

Τα φερόμενα εγκλήματα τελέστηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014. Ο Guardian έχει στα χέρια του καταγγελίες με μαρτυρίες άνω των 100 ατόμων που εξετάζει, αναφέρει το δημοσίευμα. Τα περισσότερα θύματα γνώρισαν τον David Copperfield μέσω της δουλειάς του.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Copperfield (@copperfield)

Ο David Copperfield αρνείται όσα υποστηρίζουν οι γυναίκες λέγοντας πως «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με ανήλικο» και πως είναι «υπέρμαχος του #MeToo.

Αρκετά από τα θύματα καταγγέλλουν πως ο David Copperfield υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος.

Να τονιστεί πως ο David Copperfield ήταν μεταξύ των «υψηλών προσώπων» που σε δικαστικά έγγραφα αποδείχθηκε πως είχε σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.