Για τη σκοτεινή περίοδο που πέρασε, όταν η σύντροφός του τον χώρισε και έφυγε μαζί με το παιδί τους, μίλησε διάσημος Έλληνας, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να σταματήσει τις ουσίες!

«Όταν μας συμβαίνει ένα κακό –σ’ εμένα έτυχαν πολλά μαζεμένα- υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης: κατάθλιψη, εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, αυτοκτονία. Επειδή έχω προϋπηρεσία στις δυσκολίες, μπόρεσα να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη γράφοντας», λέει στο περιοδικό «Hello» ο Χρήστος Ζαμπούνης, όταν τον ρωτούν για όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του, «Ιστορίες Ενός Παιδήλικα» και συνεχίζει: «αντίθετα, την προηγούμενη φορά, όταν είχα ένα δύσκολο χωρισμό με τη μητέρα της κόρης μου στη Γαλλία κι εκείνη εξαφανίστηκε με το παιδί την Αμερική, έπεσα στα ναρκωτικά».

Στο παρελθόν, ο ίδιος είχε παραδεχθεί πως έπαιρνε κοκαΐνη σε ηλικία 32 ετών, ενώ τώρα εξομολογείται πως η εξάρτησή του κράτησε δύο χρόνια και σταμάτησε όταν ξαναβρέθηκε με το παιδί του, παραπέμποντας για την αιτία του χωρισμού στην πρώην του.

«Δίστασα να γράψω για τα ναρκωτικά! Θα μπορούσα να μην το κάνω, καθώς ζούσα στη Γαλλία και δεν γνώριζε κανείς ότι έκανα χρήση κοκαΐνης, πλην των οικείων μου. Το έβαλα, τελικά, γιατί, έστω κι ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες να έλεγε “πώς τα σταμάτησε αυτός; Ας το κάνω κι εγώ”, θα είχα πετύχει το στόχο μου», καταλήγει.