Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4»ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον θάνατο του αδερφού του, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών.

«Κάθε χρόνο στην αλλαγή της Πρωτοχρονιάς με ρωτούσε η μητέρα μου “αυτή τη χρονιά τι στόχο βάζεις;” Και της έλεγα πάντα την αίσθηση που είχα την ώρα που άλλαζε ο χρόνος. Θυμάμαι το ’99 της λέω “μαμά, νιώθω ότι φέτος θα κάνω κινηματογράφο”. Και μετά από 6 μήνες έγινε το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” στην Κεφαλλονιά και πήγα και έκανα ένα μικρό guest. Την άλλη Πρωτοχρονιά της λέω “μαμά, μου μυρίζει πολύ έντονα ξενοδοχείο και έχω την αίσθηση ότι θα πετάξω”. 6-7 μήνες μετά, κάνω ένα ταξίδι για δύο μήνες στον Καναδά, κάνω roadtrip, σε ξενοδοχεία και τα λοιπά. Αυτό που αισθανόμουν τότε, χωρίς να υπάρχει κάτι προσχεδιασμένο, συνέβαινε. Και αυτό το σταμάτησα, όταν έχασα τον αδελφό μου. Εκείνη τη χρονιά μου λέει: τι αισθάνεσαι; Της λέω “τίποτα, αυτή τη χρονιά δεν μου ‘ρχεται κάτι”.

Μία ώρα μετά, με παίρνει μία φίλη να πάμε σε ένα σπίτι και της λέω: τώρα βλέπω τι θα μου φέρει η χρονιά: μαύρο. Της λέω: δεν θέλω να σε αγχώσω – οδηγούσε κιόλας – αλλά νομίζω ότι αυτή η χρονιά είναι η τελευταία μου, θα πεθάνω. Και όπως το αισθάνομαι αυτή τη στιγμή, ούτε το Πάσχα δεν θα βγάλω… Δύο ώρες μετά, της λέω: όλα καλά, δεν θα πεθάνω εγώ, έφυγε από πάνω μου αυτό το μαύρο, θα πάει κάπου αλλού. Και έναν μήνα μετά, έχασα τον αδελφό μου. Από τότε δεν ξανασκέφτηκα την Πρωτοχρονιά τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μακαλιάς.