Ο Δημήτρης Παπανικολάου βρέθηκε το Σάββατο 4/11 καλεσμένος στην εκπομπή «Γεια σου».

Ο πρώην μπασκεμπολίστας, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε από την Μαρία Μπακοδήμου, για το περιστατικό που έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες όταν βρέθηκε μάρτυρας ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού που υπέστη κρίση στη μέση του δρόμου, ενώ αμέσως πλησίασε προκειμένου να δώσει τη βοήθειά του.

«Εκεί είχαμε μια έκτακτη περίπτωση, η γυναίκα μου ήταν εκείνη που είδε τον παιδί. Ευτυχώς είχε λίγο κίνηση και έκοβαν ταχύτητα. Στην αρχή πιστεύαμε ότι πλακώνονται αλλά μετά είδα ότι απλά ήταν σε άρνηση να τον ακουμπήσει ένας ενήλικας. Εκεί κατέβηκα από το αμάξι και αντιλήφθηκα ότι έχουμε αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας σε κρίση. Ούτε εγώ είχα εμπειρία πάνω σε αυτό, γιατί αυτισμός με αυτισμό διαφέρει και τέτοιες κρίσεις δεν έχω στο σπίτι μου. Επειδή όμως, έχω μιλήσει με πολλούς γιατρούς και το ξέρω αυτό το κομμάτι, ήξερα ότι πρέπει να του μιλήσω αργά και κατανοητά για να νιώσει ασφάλεια», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Αυτό που έκανα λοιπόν, ήταν να κάνω ότι κάνει οπότε στην αρχή ξάπλωσα δίπλα του για να νιώσει ασφάλεια και στη συνέχεια σηκωθήκαμε στα γόνατα. Κάτσαμε εκεί δέκα λεπτά, ξεκινήσαμε να μιλάμε για τις ομάδες και κάποια στιγμή για να μην τον ακουμπήσω, του ζήτησα να με πιάσει αυτός για να φύγουμε από τον δρόμο», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.