Η Angelina Jolie ήθελε να συμβάλλει στη σύλληψη του πιο διάσημου και πλέον καταζητούμενου πολέμαρχου του κόσμου, Joseph Kony, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός είχε την ιδέα να καλέσει τον Kony σε δείπνο και στη συνέχεια εκεί να γίνει η σύλληψή του, σύμφωνα με ένα e-mail του Luis Moreno Ocampo, πρώην Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Angelina Jolie – Luis Moreno Ocampo

Οι Moreno Ocampo και η Jolie σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με ειδικές αμερικανικές δυνάμεις και εκεί να γίνει η σύλληψη του πολέμαρχου με σκοπό να οδηγηθεί ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου.

Σε ένα από τα email που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου φέρεται να γράφει: «Ξεχάστε τις άλλες διασημότητες. Η Jolie είναι η καταλληλότερη. Θέλει να συλλάβει τον Kony. Είναι έτοιμη. Πιθανόν και ο Brad Pitt να τη στηρίξει».

 Η ηθοποιός απάντησε τότε πως ο Brad Pitt στηρίζει την ιδέα και ζήτησε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες παρόλα αυτά το σχέδιο δεν προχώρησε και ο πολέμαρχος ο οποίος κατηγορείται για σειρά εγκλημάτων παραμένει ελεύθερος.

Joseph Kony