Δύσκολες στιγμές βιώνει τις τελευταίες ώρες ο Παύλος Γερουλάνος, καθώς έφυγε από την ζωή η μητέρα του Αιμιλία Γερουλάνου.

Ο πρώην υπουργός έκανε γνωστή την δυσάρεστη είδηση μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, αφιερώνοντάς της το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Τα θερινά σινεμά».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Γερουλάνος έγραψε: «Αντίο, μανούλα μου γλυκιά», με τους διαδικτυακούς του φίλους να του γράφουν μηνύματα συμπαράστασης.

Στις 18 Απριλίου 2023, είχε φύγει από την ζωή και η αδελφή του Παύλου Γερουλάνου, Δέσποινα, η οποία ταλαιπωρούνταν από ένα αυτοάνοσο νόσημα στους πνεύμονες.

Ποια ήταν η Αιμιλία Γερουλάνου:

Η Αιμιλία Καλλιγά-Γερουλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μέχρι να φύγει από τη ζωή ήταν πρόεδρος στο Μουσείο Μπενάκη. Ήταν η κόρη του Παύλου Καλλιγά και της Ειρήνης Μπενάκη. Ο πατέρας της ήταν συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Από την πλευρά του πατέρα της ήταν δισέγγονη του Παύλου Καλλιγά και ανιψιά του Μαρίνου Καλλιγά ενώ από την πλευρά της μητέρας της ήταν εγγονή του Αντώνη Μπενάκη και δισέγγονη του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ο παππούς της, Αντώνης Μπενάκης, ίδρυσε το Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο εργάστηκε μετά τη βυζαντινή έκθεση Μανόλη Χατζηδάκη στο Ζάππειο το 1964.

Στο Μουσείο Μπενάκη οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα. Προήχθη στη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας, το 2000 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και το 2005 πρόεδρος αυτού.

Παντρεύτηκε με τον Μαρίνο Γερουλάνο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες και τον γιο της, Παύλο Γερουλάνο.