Καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ήταν η Ειρήνη Μερκούρη, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα δημοσιεύματα που στο παρελθόν την ήθελαν να γίνεται καλόγρια.

«Σε μοναστήρια πάω πάντα γιατί είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη, αυτό δεν αλλάζει και δε θα αλλάξει ποτέ. Κατά καιρούς πήγαινα, και πηγαίνω σε μοναστήρια, και στην Παναγία της Τήνου, και κάθομαι 3 μέρες για να προσκυνήσω. Ήθελα την ψυχική μου ηρεμία. Ο Χριστός και η Αγία Τριάδα είναι τα πάντα για μένα, μετά είναι η οικογένειά μου και να είναι καλά όλος ο κόσμος.

Δε θα έπαιζα ποτέ με τον αληθινό Θεό, με τον Ιησού Χριστό γιατί, δεν είναι δυνατόν να πας καλόγρια και μετά να έρχεσαι στην πίστα και να φοράς μίνι. Έτσι παίζεις με τον Θεό; Αυτά είναι κακοήθειες. Θα ήταν τιμή για μένα να πάω καλόγρια αλλά έχω αποφασίσει το βίο της ζωής μου…

Για να το τελειώσω για κάποιους, είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη και δεν είμαι απλά για να το λέω. Πιστεύω στην Ουράνια Βασιλεία. Αυτό πιστεύω και θα το ομολογώ μέχρι να μου βγει η ψυχή. Δε πρόκειται να αλλάξω πίστη ποτέ. Και να μου κόψουν το κεφάλι πάλι Χριστιανή Ορθόδοξη θα είμαι. Για να το τελειώσουμε. Ήμουν ανέκαθεν έτσι…», είπε χαρακτηριστικά η Ειρήνη Μερκούρη.

Παράλληλα η Ειρήνη Μερκούρη αναφέρθηκε στον σύζυγό της.

«Ο Γιάννης, ο άντρας μου, δεν με έχει δει σε stage πριν. Γνωριστήκαμε στο γραφείο του που είχα πάει για κάτι εξετάσεις. Είναι γιατρός χειρούργος. Είναι πολύ σημαντικός στη δουλειά του και τον θαυμάζω πολύ, τόσο σαν άντρα όσο και σαν επιστήμονα. Χαίρεται πάρα πολύ που επέστρεψα γιατί δεν είχε προλάβει να με δει στη πίστα.

Όταν γνωριστήκαμε, με είδε με σορτσάκι, αθλητικά… και ένας άλλος φίλος του, του είπε ποια είμαι. Λογικά με ερωτεύτηκε χωρίς να ξέρει τι είμαι. Εγώ εκείνη την περίοδο δεν ήθελα σχέση, είχα αποφασίσει να μείνω μόνη μου ίσως και για πάντα, εκεί ήρθε», η Ειρήνη Μερκούρη ξεκαθαρίζοντας πως ο γάμος της δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή της να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.