Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το περίφημο Met Gala, αλλά όλα τα media ασχολούνται με ένα έντονο παρασκήνιο μεταξύ Tom Ford, της Vogue και της Amal Alamuddin.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο οίκος Tom Ford είναι εξοργισμένος με την σύζυγο του George Clooney, ενώ ενοχλημένη είναι και η Vogue με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην επιλογή του φορέματος.

Μπορεί η αφορμή να μοιάζει φαινομενικά ασήμαντη, αλλά το Met Gala είναι για τη μόδα το πιο σημαντικό κόκκινο χαλί της χρονιάς και τα όσα φέρονται να έχουν συμβεί ίσως δικαιολογούν τις αντιδράσεις.

Κανονικά η Amal Alamuddin θα έπρεπε να είχε εμφανιστεί με φόρεμα Tom Ford, αλλά τελικά επέλεξε την τελευταία στιγμή μια δημιουργία του Richard Quinn.

O Tom Ford είχε σχεδιάσει ένα φόρεμα στο χρώμα της πορφύρας ειδικά για την Amal, για το οποίο το ατελιέ του εργάστηκε επί σειρά εβδομάδων, αλλά δεν είδε ποτέ το ρούχο του στο Met.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αλλαγή αποφασίστηκε μόλις λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πολυφωτογραφημένο γκαλά.

Όταν η Amal Alamuddin ανακοίνωσε στην ομάδα του Tom Ford την αλλαγή της τελευταίας στιγμής εκείνοι ήταν προφανώς ενοχλημένοι, αλλά παρέμειναν ευγενικοί και απάντησαν ότι ήταν εντάξει με το να φορέσει ρούχο άλλου σχεδιαστή, αρκεί να μην φορούσε καθόλου το φόρεμα εφόσον δεν το έκανε στο κόκκινο χαλί του Met Ball.

Η Vogue φέρεται επίσης να άσκησε πίεση στην Amal Alamuddin να μην κάνει την αλλαγή της τελευταίας στιγμής, φοβούμενη «διπλωματικό επεισόδιο».

Ο οίκος Ford είχε δηλώσει πως αν η Amal Alamuddin δεν έκανε το ντεμπούτο του φορέματος θα φρόντιζε ώστε να το παραχωρήσει σε κάποια άλλη σταρ, σε κάποιο άλλο event.

Όμως η Amal Alamuddin κράτησε το φόρεμα και μετά την είσοδό της και τα φλας των φωτογράφων, άλλαξε μέσα στο χώρο του event και εμφανίστηκε με το ρούχο του Tom Ford.

 Η Anna Wintour είπε στο «The Late Show» ότι η Amal είχε επιμείνει στην αλλαγή του ρούχου την οποία έκανε στο κατάστημα δώρων του μουσείου και τελικά για το υπόλοιπο της βραδιάς φορούσε το ρούχο του Tom Ford.

Oι πληροφορίες αναφέρουν πως η ανυπακοή της εξόργισε τον οίκο και έχει προκαλέσει αμηχανία στην Vogue η οποία είχε τον συντονισμό στο κόκκινο χαλί και ενώ η Amal κοσμεί και το εξώφυλλο του τωρινού τεύχους.