Καλεσμένος στην εκπομπή της Τζένης Μπαλατσινού ήταν το Σάββατο 12 Μαρτίου ο Σταύρος Ζαλμάς και μεταξύ άλλων μίλησε για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας σήμερα, χωρίς να κρύψει την αγανάκτησή του.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που υπογράψαμε τις συμβάσεις με τους δανειστές, θα έπρεπε να έχουμε πάψει να μιλάμε για πολιτική σε αυτή τη χώρα. Μιλάμε για μία χρεοκοπημένη χώρα που περιμένει να ζήσει από κονδύλια τα οποία έρχονται από δανειστές – και μάλιστα από αυτούς τους συγκεκριμένους δανειστές, οι οποίοι μας δανείζουν εδώ και δύο αιώνες και έχουν δείξει τι ανταλλάγματα θέλουν. Είναι ανόητο σχεδόν να μιλάμε για πολιτική στην Ελλάδα όταν ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οι εντολές έρχονται έξωθεν. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να βρεθεί στην εξουσία θα αναγκαστεί να υπηρετήσει αυτές τις εντολές. Είμαστε καθυποταγμένο κράτος και κάνουμε αυτό που μας λέει ο κατακτητής μας» δήλωσε ο ηθοποιός.

Όσο για την προσφυγική κρίση; Ο ίδιος θεωρεί πως «είναι κι αυτό ένα δείγμα το Μεσαίωνα που βιώνει η ανθρωπότητα, όχι σε ευρωπαϊκό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ευρώπη όφειλε να κοιτάξει ψηλά. Όταν απλώς παρακολουθείς συναυλίες και εκθέσεις ζωγραφικής και το παίζεις πολιτισμένος, η επόμενη κίνηση είναι να θελήσεις να κλείσεις τα σύνορά σου για να μην ενοχλείσαι…».