Η Ελένη Ράντου, με μία μακροσκελή της ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αντιτίθεται στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να εξισώσει τα πτυχία και τις σπουδές δραματικών σχολών με τα απολυτήρια Λυκείου.

Η δημοφιλής ηθοποιός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της σε αυτή την αυθαίρετη πολιτική απόφαση, που υποβαθμίζει, όπως αναφέρει η ίδια, την αξία των σπουδών στην υποκριτική τέχνη. Μάλιστα, η Ελένη Ράντου δε διστάζει να φέρει ως παράδειγμα τον εαυτό της και τις σπουδές που έκανε η ίδια τόσο στη δραματική σχολή όσο και στο πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ηθοποιού:

«Έχοντας τελειώσει παράλληλα σπουδές στη δραματική σχολή και ταυτόχρονα σε σχολή της Φιλοσοφικής, δηλώνω υπεύθυνα πως οι σπουδές σε δραματική σχολή είναι πιο απαιτητικές, πιο επίπονες, πιο σύνθετες, πιο χρονοβόρες. Απαιτείται εκατό τοις εκατό φυσική, σωματική και πνευματική παρουσία, πράγμα που δε χρειάζεται στις υπόλοιπες σπουδές, ομαδικότητα, εγρήγορση κάθε μέρα… δεν είναι αστείο πράγμα ούτε πάρεργο τέτοιες σπουδές.

Αστείο πράγμα ήταν οι σπουδές στη γαλλική φιλολογία που στα χρόνια μου διδασκόμασταν στα ελληνικά και έπρεπε να μεταφράζουμε μόνοι μας τα βιβλία και να τα δίνουμε στα γαλλικά. Είναι πραγματικά άδικο να υποβαθμίζονται έτσι οι σπουδές δραματικής Τέχνης. Μια θλιβερή απόφαση να εξισωθούν αυτές οι σπουδές με πτυχίο Λυκείου. Τρία χρόνια τόσο απαιτητικών σπουδών δεν μπορεί να ισούται με το τίποτα. Προσωπικά αυτές οι σπουδές με έκαναν αυτό που είμαι».