Η Ελεονώρα  Μελέτη, τη νύχτα της Πέμπτης, βρέθηκε καλεσμένη του Κωνσταντίνου Καμέα στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Status που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Astra Tv. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, η παρουσιάστρια και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία μίλησε για την απόφαση να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού και τα «εμπόδια» της αναγνωρισιμότητας αποκαλύπτοντας, παράλληλα, τις επιθέσεις που δέχθηκε από ακροδεξιούς για παλαιότερες συνεντεύξεις της.

Συγκεκριμένα, η Ελεονώρα Μελέτη εξομολογήθηκε πως «δεν ξέρω αν μπορεί να συμβάλει η αναγνωρισιμότητα στην έκβαση ενός θετικού αποτελέσματος στις εκλογές. Μπορώ να πω όμως ότι μου δημιουργεί προβλήματα. Κάποιοι λένε «εντάξει, την Ελεονώρα την ξέρουμε και θα πάμε να την ψηφίσουμε γιατί είναι γνωστή». Δεν είναι έτσι. Δεν κάνουμε καλλιστεία, δεν είμαστε στο Tv Queen για να πεις «πάμε να ψηφίσουμε μια παρουσιάστρια». Δεν πάμε να κάνουμε εκπομπή, πάμε να κάνουμε άλλα πράγματα».

«Επομένως θεωρώ ότι όχι, η αναγνωρισιμότητα δεν βοηθάει. Ίσως κάποιος να αναγνωρίζει περισσότερο το όνομα σε σχέση με άλλα που είναι στο ευρωψηφοδέλτιο και αυτό συμβαίνει παντού. Από την άλλη εμένα μόνο προβλήματα μου δημιουργεί αυτό! «Δεν έχεις πολιτική ράχη», «τι δουλειά έχει μια τηλεπερσόνα στην ευρωβουλή;» θα πει ο άλλος αν δεν ξέρει και το βιογραφικό σου, «τι δουλειά έχει ο πανελίστας;», «τι δουλειά έχει ο παρουσιαστής;». Όλο αυτό αφορά σε μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού που ουσιαστικά σε αμφισβητεί μέσα από την ιδιότητα σου».

«Τι έχουν να πουν όμως όλοι αυτοί όταν μέσα από τα “Μεσάνυχτα” έδινα βήμα σε ανθρώπους που είχαν διαφορετικότητα και ιδιαιτερότητα και μου έλεγαν ότι «προάγω, ως σκουπίδι της κοινωνίας, ανθρώπους που θα καταστρέψουν τον πυρήνα της οικογένειας»; Ξέρεις τι bullying έχω φάει και τι απειλές έχω δεχθεί από ακροδεξιούς επειδή φιλοξενούσα στις εκπομπές μου, πριν από 6 – 7 χρόνια, ομοφυλόφιλους, ζευγάρια, ανθρώπους που ήταν διεμφυλικοί; Δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω ακούσει! Ας αποφασίσουν όμως τι από όλα είμαι γιατί πραγματικά εγώ ξέρω τι είμαι » πρόσθεσε, ακόμα, η Ελεονώρα Μελέτη στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη.