Η Εριέττα Κούρκουλου μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram ξέσπασε με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Γάζα, και τις φρικιαστικές εικόνες ανθρώπων που χάνουν τις ζωές τους.

Η Εριέττα Κούρκουλου που είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα, δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση δημόσια.

«Έχω αρρωστήσει. Έχω φρίξει με αυτές τις εικόνες που βλέπω και έχω αηδιάσει με την πολιτική ηγεσία της Αμερικής που ισχυρίζεται ότι δεν έχει ξεπεραστεί προς το παρόν η «κόκκινη γραμμή» του κυρίου Biden. Έχω αηδιάσει βέβαια και με την δική μας πολιτική ηγεσία που ασχολείται ακόμα με το να τρέχει σε εγκαίνια και να κόβει κορδέλες όταν δίπλα μας καίγονται κυριολεκτικά μωρά. Λυπάμαι που για ακόμα μια φορά μένουμε αμέτοχοι.

Λυπάμαι που εμείς που κάποτε θεωρούμασταν γενναίοι έχουμε καταντήσει δειλοί – οι πρόγονοί μας θα ντρέπονται για τα χάλια μας! Λυπάμαι για αυτούς που ακόμα ρωτάνε εάν ξεχνάω τι έγινε στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι φαίνεται να ξεχνούν τι γινόταν κάθε μέρα πριν και τι συνεχίζει να συμβαίνει καθημερινά 7 μήνες μετά.

Κάθε ζωή που χάνεται είναι πολύτιμη, όμως αυτή την στιγμή προέχουν τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά και οι αθώοι πολίτες της Γάζας – τα θύματα αυτής της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ. Όλα τα μάτια στην Γάζα λοιπόν, αν και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα δεν θα υπάρχει τίποτα πια για να κοιτάζουμε. Θα κοιτάμε στο κενό με παγωμένα βλέμματα και καρδιές που έχουν στιγματιστεί για πάντα από την αδίστακτη σφαγή στην οποία έχουμε γίνει μάρτυρες. Και τώρα σιωπή» έγραψε στην ανάρτησή της.