Το βράδυ του Σαββάτου 4/2 τρεις ακόμα χώρες ανακοίνωσαν τα τραγούδια που θα τους εκπροσωπήσουν στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ τον ερχόμενο Μάιο.

Με τα ισπανικά χρώματα θα πετάξει η Blanca Paloma, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Eaea», ενώ το νεαρό συγκρότημα Jocker Out από τη Σλοβενία έδωσε στην κυκλοφορία το δικό του κομμάτι, που έχει τον τίτλο «Carpe Diem». Ωστόσο, μία ήταν η συμμετοχή που ξεχώρισε από τους Εθνικούς Τελικούς του Σαββάτου και αυτή ανήκει στη Νορβηγία.

Η μόλις 20 ετών Alessandra Watle Mele κατάφερε να αναδειχθεί η μεγάλη νικήτρια του MGP 2023 και θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στον 67ο Μουσικό Διαγωνισμό της Eurovision. Το κομμάτι της με τίτλο «Queen of Kings» ξεσήκωσε κοινό και κριτική επιτροπή μεταξύ εννέα συμμετοχών, ενώ απέσπασε και υψηλές βαθμολογίες από επιτροπές 10 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Νορβηγία σκαρφάλωσε στην 7η θέση των στοιχημάτων, διεκδικώντας από νωρίς μία θέση στο βάθρο της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alessandra Mele, πριν ακόμη αναδειχθεί νικήτρια στον Εθνικό Τελικό της Νορβηγίας, έκανε ποδαρικό στα Παγκόσμια Charts του Spotify, καταφέρνοντας να μπει στη λίστα με τα δημοφιλέστερα κομμάτια σε 5 χώρες: Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Εσθονία και Ουγγαρία, δείχνοντας από πολύ νωρίς τη δυναμική του τραγουδιού της.