Η Ευγενία Σαμαρά μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη συμμετοχή της στο Ράδιο Αρβύλα αλλά και στον πρώτο της θεατρικό και τηλεοπτικό ρόλο.
Πιο συγκεκριμένα, η Ευγενία Σαμαρά είπε :«Επειδή δεν το είδα έτσι (σ.σ. να αποτινάξω από πάνω μου τον τίτλο, το κορίτσι των Ράδιο Αρβύλα), νομίζω ότι δεν μπήκα σε αυτή την παγίδα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να μπω και το λέω γιατί οι άλλοι το είδαν έτσι. Οι άλλοι είναι ο καθρέφτης μας, αν εμείς φοβόμαστε ότι θα μας δούνε σαν το “κορίτσι του τάδε”, “το κορίτσι των Ράδιο Αρβύλα”, η “ηθοποιός” ή η “παρουσιάστρια”. Αν όμως βάλουμε εμείς την ταμπέλα στον εαυτό μας, μόνο αυτό θα δουν οι άλλοι. Τον καθρέφτη, γιατί αυτό είναι οι άλλοι απέναντι μας.
Εγώ αυτό πιστεύω και δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι δεν είμαι κάτι. Είχα σπουδάσει, ήρθα εδώ, δούλεψα για πρώτη φορά στην τηλεόραση, δούλεψα για πρώτη φορά στο θέατρο. Ένιωθα ότι εγώ αυτό το πράγμα το έχω σπουδάσει.
Εγώ, για τα δικά μου δεδομένα, ένιωθα ότι ναι μπορώ να το κάνω και θέλω να το κάνω και κάτι διάβασα για αυτό».
Στη συνέχεια η Ευγενία Σαμαρά ανέφερε: «Δεν πήγα σε οντισιόν που με κοίταξαν με μισό μάτι, δεν εμφανίστηκαν άνθρωποι στη ζωή μου ή δεν το είδα. Μα αυτό που δεν το πιστεύουμε, δεν θα το δούμε. Είναι σαν να μου πει κάποιος “είσαι ξανθιά” όπου θα πως “ΟΚ, τι να κάνουμε, είμαι ξανθιά για σένα” αλλά δεν θα το πάρω προσωπικά»
«Η κρίση είναι μάλλον στα κομμάτια που εγώ φοβάμαι. Ας πούμε, εγώ φοβάμαι να μην με πουν αγενή! Φοβάμαι γιατί μάλλον κάπου θα έχω υπάρξει αγενής στη ζωή μου, δεν ξέρω», κατέληξε η ηθοποιός.