Ένας επιτυχημένος ηθοποιός, σύζυγος και πατέρας δυο παιδιών, ο Γιάννης Στάνκογλου δεν κρύβει ότι πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά και μια έντονη εφηβεία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να μην νιώθει φτωχός.

Περνώντας μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, και έχοντας κάνει πολλά επαγγέλματα για τα ως προς το ζην, από delivery boy μέχρι και κουβαλητής μπετόν σε οικοδομή, από τα 14 του παλεύει για να τα βγάλει πέρα. Σε συνέντευξή του στο «ΕΓΩ» εξομολογήθηκε τι τον ώθησε στο να κλέψει αλλά και γιατί συνελήφθη δυο φορές.

Τις δέκα εντολές τις τηρείς;

«Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να τις έχει τηρήσει όλες. Άνθρωποι είμαστε. Δεν γίνεται».

Με αγαπημένο σου ατόπημα, το «ου μοιχεύσεις»;

«Έχει γίνει και αυτό. Αλλά δεν είναι από τα πρώτα. Είναι πολλά. Ακόμα και η υπερβολή μου. Έχω κλέψει, για παράδειγμα. Παγωτό πιτσιρικάς. Και κορνφλέικς από το σούπερ μάρκετ».

Για την αλητεία ή για τη…φτώχεια;
«Μάλλον ήταν μοιρασμένο. Δεν τα έβγαζα πέρα και ήθελα να έχω τα κορνφλέικς μου. Και επειδή ως έφηβος αναρωτιόμουν «Γιατί να είναι έτσι τα πράγματα; Γιατί να υπάρχουν μόνο οι πολύ πλούσιοι και οι πολύ φτωχοί;».

Έχεις υπάρξει πολύ φτωχός;

«Υπήρξαν περίοδοι που σκεφτόμουν το πώς θα καλύψω το ενοίκιό μου, αλλά στο τέλος πάντα τα έβγαζα πέρα. Μέχρι να ασχοληθώ με το θέατρο και την υποκριτική αποκλειστικά, δεν ξέμεινα από δουλειά. Πάντα κάτι έβρισκα και έπαιρνα το μεροκάματο. Δουλεύω από τα 14».

Δεν είναι παράνομο να δουλεύεις στα 14;

«Είναι αλλά εγώ στην Ελλάδα μεγάλωσα. Έχω μάλιστα και ένσημα από σίδερα μπετόν στην οικοδομή».
 
Έχεις συλληφθεί ποτέ από την αστυνομία;

«Στο γήπεδο κανά-δυο φορές, για εξακρίβωση στοιχείων ή επειδή δεν είχα πληρώσει εισιτήριο λεωφορείου στην εφηβεία μου».