Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» παραχώρησε Γιάννης Μπέζος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και την απόφαση της Αλκηστής Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνης».

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη ο Γιάννης Μπέζος είπε: «Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο. Είναι ένα κλισέ και αυτό. Αποφάσισαν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αυτό συνέβη διότι δεν εμπιστεύτηκαν το παλαιότερο. Δεν είναι θέμα του κυρίου Κασσελάκη, και έναν άλλο θα τον ψηφίζανε, και μια γυναίκα θα την ψηφίζανε.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι ψηφοφόροι φέρθηκαν επιπόλαια, ακόμα και αυτό είναι μια πολιτική θέση. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Οι άνθρωποι κουράστηκαν με έναν τρόπο, δεν εμπιστεύονται το παλαιό… Δε με ενδιαφέρει το πως συμπεριφέρεται γενικότερα, με ενδιαφέρουν οι πολιτικές του θέσεις…

Η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι θέμα του κυρίου Κασσελάκη, έπρεπε να συμβαίνει έτσι κι αλλιώς. Αν θέλουμε να είμαστε μια γνήσια δημοκρατική χώρα το 2023, αυτά θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί εδώ και χρόνια. Σε αυτό φταίει και η επίσημη πολιτική που πολλές φορές παριστάνει την πολύ προοδευτική, και φταίει και το κομμάτι το πιο συντηρητικό που δεν εννοεί να καταλάβει ότι τα πράγματα προχωράνε και δε μπορούν να λειτουργούν με συνθήκες του 50. Δεν έχω ασχοληθεί με το κομμάτι των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να συμβεί».

Για την απόφαση της Αλκηστής Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνης», ο Γιάννης Μπέζος είπε:

«Την πολιτική ορθότητα ή την έχεις ή όχι, ούτε το βγάζεις σαν σημαία, ούτε το υπογράφεις. Δεν έχει σημασία το τι λες αλλά τι εννοείς όταν λες κάτι. Η πολιτική ορθότητα δεν έχει θέση στην Τέχνη. Η Τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη… Δεν εννοώ κάποιος να βρίζει μέσα από την Τέχνη. Υπάρχει μια υπερβολή από την άλλη πλευρά και θα πρέπει κάποια στιγμή αυτά κάπως να ισορροπήσουν. Το θέμα είναι να σεβόμαστε τον άλλον επί της ουσίας και όχι μόνο με τις λέξεις.
Αν δούμε τον “χοντρό και τον λιγνό”, πώς θα το ονομάσουμε; Το θεωρώ υπερβολή από την πλευρά της Άλκηστης. Δε το έκανε με κακία… Αυτολογοκρινόμαστε. Η ελληνική τηλεόραση είναι πολύ συντηρητική και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν υπάρχουν πολλές κωμωδίες. Η κωμωδία θέλει πολύ μεγάλη ελευθερία. Όταν γράφεις κωμωδία πρέπει να είσαι πολύ απενοχοποιημένος και τολμηρός, δε γίνεται να γράφεις με τη σκέψη μη τυχόν και ενοχληθεί κάποιος».