Η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία του Γιάννη Πλούταρχου έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον αφού για πρώτη φορά θα τον συνοδεύουν τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του, ο Γιώργος Κακοσαίος και η Κατερίνα Κακοσαίου.

Η σχέση του αγαπημένου ερμηνευτή με τα δυο παιδιά του – όπως άλλωστε και με τα τρία μικρότερα- είναι μοναδική και τόσο ο ίδιος, όσο και ο Γιώργος με την Κατερίνα ανυπομονούν να ξεκινήσουν την περιοδεία και να διασκεδάσουν το κοινό με τις μουσικές και τα τραγούδια τους.

Με αφορμή αυτή την κοινή καλοκαιρινή τους περιοδεία, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Κακοσαίος και η Κατερίνα Κακοσαίου μίλησαν στο περιοδικό Ηello! για τη σχέση τους αλλά και τα προσωπικά άγχη και φιλοδοξίες τους.

Γιάννης Πλούταρχος 

Περίμενες ότι θα βρισκόσουν επί σκηνής με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά σου;

Όχι, δεν το περίμενα. Δεν ήξερα πως θα εξελιχθούν, αν θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο επαγγελματικά. Καθώς λοιπόν τα βλέπω να τον περπατούν, είμαι χαρούμενος -ευτυχισμένος θα μπορούσα να πω-, αρκεί αυτό που κάνουν να το κάνουν με όλο τους το είναι, αγάπη και σεβασμό για τον κόσμο.

Σε συνέντευξή μας πριν από δύο χρόνια, ο Γιώργος μου είχε πει ότι η απόφασή του να ασχοληθεί με την μουσική αρχικά ήταν σοκ, τόσο για εσένα όσο και για την σύζυγό σου, Μαρία.

Δεν ήταν ακριβώς σοκ. Νομίζω πως ήταν ο φόβος του γονιού. Έβλεπα ότι τα παιδιά είναι πολύ καλά σε αυτό που κάνουν, δουλεύουν πολύ πάνω στην μουσική και εξελίσσονται, ωστόσο δεν παύει να έχουν ένα βάρος στην πλάτη τους. Το σκεφτόμουν περισσότερο για τα ίδια -όχι τόσο για το τι θα πει ο κόσμος-, αν θα μπορέσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος και να πατήσουν στα πόδια τους. Είχα άγχος μην τους δημιουργεί ανασφάλεια.

Εννοείς ότι ήταν πολύ βαρύ το όνομά σου, η καριέρα σου;

Το όνομα μου. Σίγουρα, όταν ο γονιός έχει αναγνώριση, καταξίωση στον επαγγελματικό του τομέα, το παιδί χωρίς να το συνειδητοποιεί, προσπαθεί να τον φτάσει. Ευχής έργον να τον ξεπεράσει -γιατί όχι;- να κάνει ακόμα μεγαλύτερη καριέρα. Θεωρώ πως κάθε γονιός έχει αυτούς τους προβληματισμούς κι ανησυχίες.

Γιώργος Κακοσαίος

Σε μια τέτοια συνθήκη, πώς διατηρούνται οι ισορροπίες μεταξύ επαγγελματισμού και οικογενειακής οικειότητας;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Από τη στιγμή που υπάρχει σεβασμός, οι ισορροπίες διατηρούνται πολύ εύκολα. Όλη η οικογένεια έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και πιστεύω πως αυτό αποτυπώνεται πάνω στη σκηνή.

Ο πατέρας σου κουβαλά χρόνια εμπειρίας και μεγάλες επιτυχίες. Προβληματίστηκες έστω και στο ελάχιστο, αν σε μια συνεργασία σας καπελώσει άθελά του;

Καθόλου! Μιλάμε για τον Γιάννη Πλούταρχο. Δε θα τολμούσα ούτε να το σκεφτώ αυτό. Είναι τιμή μου να δουλεύω δίπλα σε έναν από τους καλύτερους, κατά τη γνώμη μου, ερμηνευτές που έχει δει αυτή η χώρα.

Ποιο είναι το ιδανικό σου Σαββατόβραδο;

Δουλειά και ύπνος μετά τη δουλειά. Γενικά δεν το έχω με τις εξόδους.

Πριν από λίγους μήνες ήρθαν στη δημοσιότητα προσωπικές σου στιγμές. Ήσουν έτοιμος γι’ αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν προσπαθώ να κρύψω την προσωπική μου ζωή. Απλώς δε μου αρέσει να τη διατυμπανίζω. Οπότε, ήξερα ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτό και ήμουν σχετικά έτοιμος.

Στα περίπου δυο χρόνια που έχουν περάσει από τα πρώτα σου βήματα, πόσο και πως έχουν αλλάξει η ζωή και η δουλειά σου;

Σίγουρα έχω μάθει πολλά από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχω συνεργαστεί, εμπειρίες που με έχουν αλλάξει. Ωστόσο έχω να μάθω ακόμα πιο πολλά στο μέλλον. Όσον αφορά τη ζωή μου, έχει μείνει πάνω-κάτω η ίδια, απλώς με ακόμα περισσότερη αγάπη.

Κατερίνα Κακοσαίου

Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που βρέθηκες ζωντανά στη σκηνή;

Απαίσια. Δεν ήθελα να ανέβω ποτέ ξανά στη σκηνή. Ήταν όλα τόσο, μα τόσο λάθος. Είναι κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Συνέβη όταν σπούδαζα στην Κύπρο. Εμφανίστηκα εντελώς μόνη μου – δε γνώριζα καν τους μουσικούς, στο μαγαζί τους γνώρισα – και δεν είχα ξανατραγουδήσει ποτέ με μουσικά όργανα, ηχεία, μικρόφωνα και κόσμο από κάτω.

Πέραν του ότι δεν ακουγόμουν γιατί από το άγχος μου δεν έβγαιναν οι νότες, είχα γυρίσει και την πλάτη μου στον κόσμο γιατί δεν άντεχα να τον κοιτάω, τόσο ντρεπόμουν. Ιδανικά θα ήθελα να μη θυμάμαι εκείνη την εμπειρία. Με είχε ρίξει ψυχολογικά και δεν ήθελα να ξανακούσω για ζωντανή εμφάνιση μπροστά σε κόσμο.

Μπορώ να σε ρωτήσω τι ισχύει σχετικά με όσα έχουν γραφτεί περί αρραβώνα σου;

Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι αρραβωνιασμένη, δεν έχω αρραβωνιαστεί ποτέ, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια πρόταση και δε δημοσιοποιήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο από δικό μου λογαριασμό στα social media. Ήταν ένα αστείο του τότε συντρόφου μου – με τον οποίο δεν είμαστε πλέον μαζί – προς τους φίλους του. Κάποιος που τον ακολουθούσε και μάλλον είχε σχέση με τον Τύπο, πήρε το στιγμιότυπο και ξαφνικά όλοι έγραφαν ότι αρραβωνιάστηκα. Ήταν μια πλάκα μεταξύ φίλων, δεν ισχύει.