Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή στα 90 της χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος σύσσωμο τον καλλιτεχνικό χώρο. Το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιάννης Βογιατζής θέλησε να μοιραστεί δυο λόγια ψυχής για εκείνην με το τηλεοπτικό κοινό μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Ρίτσα Μπιζόγλη.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός που είχε συνεργαστεί μαζί της στο θέατρο και τον κινηματογράφο εξομολογήθηκε ότι «ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, μια εκπληκτική ηθοποιός και μια θαυμάσια τραγουδίστρια. Ποτέ στα γυρίσματα και ποτέ στο θέατρο δεν έκανε κάποιο λάθος. Με το που έπαιρνε τον ρόλο, ήταν ο ρόλος και μετά στα μιούζικαλ του Διαλιανίδη ήταν προικισμένη η φωνή της. Ήταν γεμάτη ταλέντο αλλά και ανθρωπιά, εμείς την λέγαμε «η ψυχούλα». Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν η ψυχούλα. Όταν είχες κάποιο πρόβλημα, κάποιο μεγάλο βάσανο στη ζωή σου, το ξέραμε όλοι και πηγαίναμε στη Μαίρη, το συζητάγαμε και αυτή μας έδινε την καρδιά της. Δεν μας άκουγε απλώς, για να μας πει μια λύση, ήταν μέσα στην οικογένεια σου και μέσα σε όλα».

«Η Μαιρούλα μας μάς λείπει τώρα. Και άλλα είχαμε συμφωνήσει με την Μαίρη, να πηγαίναμε κάπως αλλιώς στη ζωή μας. Δεν πειράζει, μου την έσκασε και έφυγε πρώτη η Μαίρη. Η σπουδαία ηθοποιός, τραγουδίστρια και άνθρωπος. Ήταν φίλη όλων μας. Όλοι οι ηθοποιοί ήμασταν φίλοι με τη Μαίρη γιατί όλοι έτρεχαν στη Μαίρη αν είχαν κάποια δυσκολία στη ζωή τους. Γι’ αυτό και την λέγαμε ψυχούλα μας, καρδούλα μας».

«Της στέλνουμε την αγάπη μας όλοι εδώ που μας άφησε και πήγε μόνη της να αποσυρθεί. Έμαθα ότι έπεσε, γι’ αυτό και πέθανε… γι’ αυτό την χάσαμε. Πάθαινε συνέχεια κάτι ατυχήματα. Όλο έπεφτε, όλο έκανε… Ήταν δοτική σε όλους. Το ταλέντο της όμως θα μείνει γιατί έχει κάνει κάτι ταινίες εκπληκτικές, έχει πει κάτι τραγούδια μοναδικά γι’ αυτό και όλοι την αγαπούσαμε και την είχαμε την Μαίρη σαν αδελφή μας» παραδέχθηκε, επίσης, ο Γιάννης Βογιατζής.