Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» ήταν ο Γιώργος Αμούτζας, ο οποίος μίλησε για το επικείμενο τέλος του από τον «Σασμό», όπου για τρίτη σεζόν υποδύεται τον Νικηφόρο.

Ο ήρωας που ενσάρκωσε ο Γιώργος Αμούτζας κλείνει τον κύκλο του στη δραματική σειρά, καθώς στο επεισόδιο της Δευτέρας (30/10) θα δούμε τον συγκλονιστικό θάνατό του.

«Τον Νικηφόρο τον λατρεύω, είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Φτάνουμε σιγά σιγά στο να πούμε ένα αντίο. Τον Νικηφόρο τον πυροβολούν Βρουλάκηδες. Στην πραγματικότητα δυο χρόνια ο Νικηφόρος έψαχνε τα σημαντικότερα ερωτήματα. Δε γνώριζε τις μεγάλες αλήθειες της σειράς και μέσα σε 20 επεισόδια στην τρίτη σεζόν τα έμαθε όλα. Περάσαμε από όλα τα συναισθήματα σε 20 επεισόδια. Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα αυτό. Για εμένα η τρίτη σεζόν ήταν η σημαντικότερη.

Με βοήθησε το σενάριο πάρα πολύ. Ήταν πολύ ωραία επεισόδια, ήταν πολύ ωραίες και γεμάτες σκηνές. Έπρεπε να περάσουμε από το μισός, την οργή, στην αλήθεια, στον πόνο, στην απελπισία, λίγο μετά στη συγχώρεση, στη λύτρωση και στην αγάπη για να περάσουμε στο τέλος», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αμούτζας ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή διαβάζω τα μηνύματα του κόσμου και όσα γράφονται στα social media. Είναι πολύ συγκινητικό και όλη αυτή η αγάπη του κόσμου και όλη αυτή η οργή (για θάνατο Νικηφόρου)… Όλο αυτό για εμένα είναι μια τεράστια αγκαλιά αγάπης και είναι και συγκινητικό.

Η μεγαλύτερη δραματική σχολή που έχω τελειώσει στη ζωή μου είναι ο Σασμός. Είμαστε μια οικογένεια εκεί μέσα, είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που δούλεψα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους για τρία χρόνια. Για να δικαιολογήσω το σενάριο για τον θάνατο του Νικηφόρου…. Σίγουρα πονάει η απώλεια του Νικηφόρου μέσα μου, αλλά είναι μυθοπλασία. Όλο αυτό που συνέβη είναι σπουδαίο. Εγώ μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα μέσα σε 20 επεισόδια του τρίτου κύκλου τα πάντα. Στην τρίτη σεζόν όταν πήγαινα στο γύρισμα απλά έκανα τον σταυρό μου.

Θα υπάρχουν όνειρα που θα έρχεται ο Νικηφόρος για να μιλήσει στη μητέρα του, στον πατέρα του, στον φίλο του, στους αγαπημένους τους ανθρώπους για να τους εξηγήσει ότι είναι καλά εκεί που βρίσκεται και να τους συμβουλέψει».