Ο Γιώργος Κιμούλης εμπλέκεται σε πτώχευση και πλειστηριασμό ακινήτου.

Όπως αποκαλύπτει το newmoney, την Πέμπτη 9 Μαΐου είχε προγραμματιστεί και διενεργήθηκε πλειστηριασμός για ακίνητό του στην περιοχή της Βούλας. Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα το οποίο απέκτησε λόγω κληρονομιάς από τη μητέρα του.

Στη σχετική «διακήρυξη εκποίησης ακινήτου με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό» γίνεται λόγος για «οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα), η οποία ανήκει στην πτωχευτική περιουσία του κ. Γεωργίου Κιμούλη». Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το εν λόγω ακίνητο δεν αποτελεί τον τόπο διαμονής-κατοικίας του ηθοποιού.

Επισπεύδουσα της διαδικασίας ήταν η δικηγόρος Αθηνών Νικολέττα Βλασσιώτου «με την ιδιότητα της Συνδίκου της Πτώχευσης, που ορίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 6233/2022 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών – 15ο Τμήμα, του κ. Γεωργίου Κιμούλη.., ο οποίος κηρύχθηκε σε πτώχευση με την ίδια ως άνω Απόφαση του Εφετείου Αθηνών», όπως αναφέρεται.

Το ακίνητο στη Βούλα

Πρόκειται ειδικότερα για μια αυτοτελή, ανεξάρτητη, οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) που ανήκει στην πτωχευτική περιουσία του Γιώργου Κιμούλη κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και συγκεκριμένα το υπ’ αριθμόν τρία διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, που βρίσκεται σε μία πολυκατοικία κτισμένη σε οικόπεδο στη θέση «Βούλα», της Κοινότητας Βούλας, της Δημοτικής Ενότητας Βούλας, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, και επί της οδού Παπαρρηγοπούλου αριθμός 15 (πρώην 9).

Το διαμέρισμα αποτελείται από σαλόνι, γραφείο, κοιτώνα, λουτρό (wc), κουζίνα και εξώστη προς την ανατολική πλευρά και έτερο προς την δυτική πλευρά, ενώ έχει εμβαδό 47,59 τ.μ. Κατά τον τίτλο κτήσης το οικόπεδο επί του οποίου έχει ανεγερθεί η πολυκατοικία έχει έκταση 702,29 τ.μ. και βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ελευθερίας.

Το εν λόγω διαμέρισμα περιήλθε στον Γιώργο Κιμούλη με κληρονομία εκ διαθήκης της μητέρας του Μαρίας Βραχνού, η οποία απεβίωσε στις 17.03.2009 και άφησε την από 17.09.2008 ιδιόγραφη διαθήκη της. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στοιχεία ο δημοφιλής ηθοποιός αποδέχθηκε την κληρονομιά τον Μάιο του 2020.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Μαρία Βραχνού-Κιμούλη, ήταν μια αριστοκρατική γυναίκα και σπουδαία νομικός. Όπως είχε αποκαλύψει μάλιστα ο Γ. Κιμούλης σε παλαιότερη συνέντευξή του, η μητέρα του ήταν η πρώτη γυναίκα δικηγόρος που δίκασε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Περισσότερα παρουσίασε το πρωί της Τρίτης η εκπομπή «Πρωινό Σου Σού»: