Ο Γιώργος Λαμπάτος, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει σε άθλιες συνθήκες, σε ένα υπόγειο κοντά στην πλατεία Αττικής, μίλησε στην εφημερίδα Espresso για τις δύσκολες στιγμές που περνάει στη ζωή του.

Ο Γιώργος Λαμπάτος, όπως ανέφερε, σκέφτηκε ακόμα και να αυτοκτονήσει, ενώ αποκάλυψε ότι καπνίζει αποτσίγαρα που βρίσκει στον δρόμο γιατί δεν τα βγάζει πέρα με 220 ευρώ μηνιαίως που παίρνει ως επίδομα.

«Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω. Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στο δρόμο; Να μην έχω πολλές φορές ένα κομμάτι ψωμί; Μου είχαν κόψει το ρεύμα για ενάμιση χρόνο. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια. Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου. Τι να πρωτοπληρώσεις με τα 220 ευρώ που παίρνω ως επίδομα; Τώρα είναι πάλι έτοιμοι να μου κόψουν ξανά το ρεύμα», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Λαμπάτος.

Στο προφίλ του στο facebook, ο Νίκος Νικόλιζας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τον Γιώργο Λαμπάτο μέσα στο σπίτι 15 τ.μ. όπου ζει στην πλατεία Αμερικής.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο ηθοποιός αναφέρει ότι δεν έχει φίλους και ότι αυτοί με τους οποίους έρχεται σε επικοινωνία τον καλούν σε θεατρικές πρεμιέρες. Ο ίδιος όμως δεν επιθυμεί να πηγαίνει γιατί δεν έχει ούτε τα χρήματα για ρούχα, αλλά ούτε τη ψυχολογία για να κάνει εξόδους. «Πολλές φορές δεν έχω να πάρω ούτε ψωμί» σημείωσε.

 

Ο δημοσιογράφος που έφερε στη δημοσιότητα το εν λόγω ρεπορτάζ μίλησε στο Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα. Με δάκρυα στα μάτια, αποκάλυψε ότι δε γνώριζε τον ηθοποιό αλλά έμαθε για την άθλια κατάστασή του από τη χήρα του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν Φωκά.

Ο Νίκος Νικόλιζας τόνισε ότι πρόκειται για μία περίπτωση ηθοποιού που ενδέχεται να πεθάνει από στενοχώρια.