Τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Happy Day» σχολίασαν στην εκπομπή «Πρωινό» ο Γιώργος Λιάγκας και η ομάδα του.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε πολιτικά και καλλιτεχνικά τον ηθοποιό και Ευρωβουλευτή.

«Όπως κρίνω τον Μητσοτάκη, θα κρίνω και τον Τσίπρα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, που έχω τη δυνατότητα να λέω τη γνώμη μου, για μένα είστε λάθος στη σημερινή σας τοποθέτηση. Πέσατε και εσείς στο ολίσθημα της δίκης των τηλεπαραθύρων. Δεν έχετε σπουδάσει νομική, όπως κάποιοι δικηγόροι που όταν τους συμφέρουν οι εκπομπές, βγαίνουν και κάνουν λογύδρια. Όταν δεν τους συμφέρουν, γιατί κάνουν κριτική στον πελάτη τους, βγαίνουν και μιλάνε για δίκες των τηλεπεραθύρων», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας, ιδιαίτερα εκνευρισμένος τόνισε: «Για μένα κύριε Τσίπρα πέσατε σήμερα στο ολίσθημα των τηλεδικών. Αν κάποιος έκανε τηλεδίκη είστε εσείς, που διαγράψατε από το κόμμα σας τον κ. Γεωργούλη, για μένα καλά κάνατε, αλλά εσείς πήρατε μία απόφαση, εμείς δεν είχαμε πάρει χαμπάρι. Σωστή ή λανθασμένη δεν με ενδιαφέρει, ωστόσο πήρατε μία απόφαση τελειώνοντάς τον πολιτικά, τελειώνοντάς τον καλλιτεχνικά για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Γιατί αν είναι αθώος ο Γεωργούλης, όπως λέει, πιστεύετε ότι θα επανορθωθεί πολιτικά ή καλλιτεχνικά; Ποιος θα τον πάρει σε κόμμα, ποιος θα του δώσει δουλειά στην τηλεόραση; Ποιος θα του δώσει δουλειά σε θέατρο;

Η κυρία θα γίνει βουλευτίνα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου μαθαίνω. Εσείς προσπαθείτε να πείτε ότι τον κόψαμε και μιλάτε και για τηλεδίκη; Και λέτε ότι δεν το ξέραμε. Δεν είπατε ότι είχατε ακούσει ψιθύρους και τον είχατε φωνάξει. Δεν σημαίνει ότι έχει ενοχή ο Γεωργούλης. Πώς λέτε λοιπόν ότι για την υπόθεση μπορεί να μην ξέρατε, αλλά κάποιος ψίθυρος είχε φτάσει στα αφτιά σας. Όλα πια να τα αλλάζουμε; Έλεος πια σε αυτή τη χώρα. Έχουμε τσαλαπατήσει και καταπατήσει κάθε ίχνος λογικής! Αν είναι δυνατόν».

Να θυμίσουμε ότι o Αλέξης Τσίπρας στο «Happy Day» αναφέρθηκε στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, επισημαίνοντας πως δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν τα όσα βίωσε η καταγγέλλουσα Ελένη Χρονοπούλου, καθώς αυτά δεν τα ήξερε ούτε η ίδια της η οικογένεια.

«Είναι πολύ δυσάρεστο γεγονός, πολύ στενάχωρο. Αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε, αντιδράσαμε ακαριαία, άμεσα, σκληρά αλλά σωστά κατά τη γνώμη μου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και ειδικά σε μία κοινωνία που τα φαινόμενα της έμφυλης βίας είναι πολύ έντονα και είναι μία πατριαρχική κοινωνία δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις και να λέμε “ναι μεν αλλά…”.

Βεβαίως ο κ. Γεωργούλης έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη δικαιοσύνη και όχι από τα τηλεπαράθυρα, νομίζω όμως ότι δε μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις και γι’ αυτό η αντίδρασή μας ήταν ακαριαία και γι’ αυτό βγήκα αμέσως να πω ότι είμαι με το θύμα και όχι με τον θύτη», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πότε ενημερώθηκε για την υπόθεση: «Ενημερωθήκαμε την ημέρα που έγινε γνωστή η δημόσια καταγγελία. Η καταγγέλλουσα βγήκε και είπε ότι δεν το ήξεραν ούτε οι γονείς της. Είναι δυνατόν να μην το ήξερε η οικογένειά της, το κόμμα στο οποίο συμμετέχει και να το ξέραμε εμείς; Είναι αδιανόητο να το σκεφτεί κανείς αυτό. Όπως είναι και αδιανόητο, το να ξέρεις κάτι τόσο βαρύ και να το κρατάς. Για ποιον λόγο;».

Παράλληλα τόνισε πως όσον αφορά σε κάποια στελέχη του κόμματός του που έσπευσαν να βάλουν τον “σπόρο” της αμφιβολίας στον κόσμο για το αν υπόθεση είναι στημένη.

«Ήταν πολύ ενοχλητικό αυτό. Βεβαίως σε ένα κόμμα πολλών χιλιάδων μελών, θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα εκφράζονται με τον δικό τους τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή είναι μία κυρίαρχη αντίληψη, που δίνουμε μάχη να ξεπεράσουμε.
Μόλις βλέπουμε μία γυναίκα να καταγγέλλει, λέμε “γιατί τώρα;”. Γιατί έτσι, γιατί όποτε θέλει αρκεί να την ενθαρρύνουμε να το κάνει. Βεβαίως, η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει την αλήθεια για την καταγγελία της», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.