Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Celebrity παραχώρησε ο Γιώργος Σαμπάνης ο οποίος μίλησε για όλους και όλα.  

Δεν σε ενοχλεί που, ενώ έχεις γράψει τεράστιες επιτυχίες, ο κόσμος τα θεωρεί τραγούδια άλλων;

«Καθόλου. Δεν γράφω τραγούδια για να γίνω γνωστός, γράφω από ανάγκη. Δεν μπορώ να ζηλέψω την επιτυχία των συναδέλφων μου, όταν εγώ ο ίδιος τους προτείνω να πουν ένα τραγούδι μου. Θα με ενοχλούσε περισσότερο να το αφήσω στο συρτάρι».

 Τι θα συμβούλευες κάποιον που ξεκινάει τώρα καριέρα στο τραγούδι, είτε ως τραγουδιστής είτε ως συνθέτης;

«Να πιστεύει στον εαυτό του και σε αυτό που κάνει και να το κάνει μόνο επειδή το έχει ανάγκη. Το τραγούδι πρέπει να γίνεται από ανάγκη! Εάν κάποιος μπει στη διαδικασία ν’ ασχοληθεί με αυτόν το χώρο επειδή θέλει να βγάλει λεφτά, ακόμα κι αν καταφέρει κάτι, θα είναι ασήμαντο».

Είσαι ένας από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες και τραγουδιστές της γενιάς σου. Τι άλλο θεωρείς επιτυχία στη ζωή σου;

«Για μένα η επιτυχία δεν είναι ένα… καιρικό φαινόμενο. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε κανέναν επιτυχημένο, παρά μόνο μετά το τέλος της ζωής του. Πριν από μερικές εβδομάδες αυτοκτόνησε στα 52 του χρόνια ένας από τους αγαπημένους μου τραγουδιστές, ο Chris Cornell, ο οποίος είχε οικογένεια, είχε καταφέρει να απεξαρτηθεί από ουσίες, είχε κάνει δίσκους που θεωρούνται μνημεία της ροκ και παρ’ όλα αυτά προφανώς δεν ήταν καλά συναισθηματικά. Θα μπορούσαμε άραγε να τον χαρακτηρίσουμε επιτυχημένο; Σίγουρα ήταν ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης, ο οποίος μας έκανε δώρο την καλλιτεχνική ευφυΐα του, που θα μας συντροφεύει ακόμα και μετά το θάνατό του, κι αυτό είναι σίγουρα
σημαντικό, όμως τι πρόσφερε η επιτυχία του στον ίδιο; Τι να σου προσφέρει ο θαυμασμός ανθρώπων που δεν γνωρίζεις; Επιτυχημένος είσαι μόνο αν είσαι και ευτυχισμένος».

 Θα πήγαινες ως κριτής σε talent show;

«Με τίποτα. Ο μόνος λόγος που θα έκανα κάτι τέτοιο θα ήταν εάν είχα ξεπέσει τελείως και ήθελα να βγάλω λεφτά και να διατηρήσω μια κάποια δημοσιότητα. Δεν έχω άλλο λόγο. Δεν μπορώ να διδάξω ένα παιδί ενώ γνωρίζω εκ των προτέρων ότι απλά το χρησιμοποιούν για να κάνει νούμερα ένα τηλεοπτικό προϊόν. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτές οι εκπομπές βοηθούν τη μουσική ή τους νέους καλλιτέχνες. ΟΚ, τους δίνουν μια ευκαιρία να φανούν για λίγο, αλλά τι γίνεται μετά; Κατά τη γνώμη μου, ό,τι ανεβαίνει πολύ γρήγορα πέφτει εξίσου γρήγορα».