Λίγες ημέρες μετά εντυπωσιακή του πρεμιέρα στο Acro ,παρέα με την Τάμτα και την Κατερίνα Λιόλιου, ο Γιώργος Σαμπάνης έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό ΟΚ.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στο αν έχει έρθει ποτέ σε σύγκρουση με συναδέλφους του, την επιθυμία του να γράψει τραγούδια σε νέους καλλιτέχνες και μίλησε για τα κομμάτια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

«Πολλές φορές έχω έρθει σε ρήξη και έχω διακόψει τις σχέσεις μου με κάποιους συναδέλφους ή συνεργάτες που δεν έδειξαν σεβασμό απέναντι στην ιδιότητά μου. Είμαι συνθέτης και ο συνθέτης χρήζει σεβασμού. Δίνω το υλικό μου, το οποίο έχω πονέσει και έχω δυσκολευτεί πολύ για αυτό. Το οικονομικό κίνητρο είναι γελοίο. Το να γράφεις τραγούδια δεν είναι πηγή εσόδων πια. Γι’ αυτό δε μου αρέσει να με αντιμετωπίζουν λες και είμαι “φίλος”, “ο Γιωργάκης” ή κανένας κολλητός τους. Εκεί έρχομαι σε ρήξη. Το χειρότερο είναι ότι χαλάνε οι προσωπικές σχέσεις. Ένα τραγούδι ας μείνει στο ράφι, γράφω κι άλλο. Οι σχέσεις πονάνε».

Όσο για τα κομμάτια που έχει γράψει και δεν κυκλοφόρησαν ποτέ, επισημαίνει: «Έχω αρκετά στο συρτάρι που δε βγήκαν ποτέ. Δεν πειράζει, θα δοθούν αλλού. Αυτό που με στενοχωρεί είναι που ο κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι κάποια τραγούδια που πίστευα πολύ. Για παράδειγμα, τη Λύκαινα, ένα εξαιρετικό τραγούδι που έγραψα για τον Βασίλη Καρρά. Για μένα είναι από τα καλύτερά μου μουσικά δείγματα. Ή το Βρέχει που έγραψα για τον Γιώργο Νταλάρα.

Τέλος, ο Γιώργος Σαμπάνης εξομολογείται ότι θέλει να γράψει τραγούδια σε νέα παιδιά με ταλέντο. «Σε κάποιον που δεν θα τον ξέρει κανένας. Κάθε μέρα δέχομαι στίχους από ανθρώπους που γράφουν. Δυστυχώς, δεν έχω βρει τίποτα ακόμα που να με συγκλονίσει. Είναι πολλά τα χρόνια –είπα!- για να μην έχω βρει ούτε ένα καλό στίχο να τον βάλω σε δίσκο. Δεν είμαι σνομπ. Τα διαβάζω όλα. Τα περισσότερα όμως δεν είναι καθόλου καλά. Επίσης, το γεγονός ότι γράφω ο ίδιος τραγούδια, δεν σημαίνει ότι δεν λέω τραγούδια άλλων. Δηλαδή, αν έρθει ο Γιώργος Θεοφάνους με μια κομματάρα, θα του πω “όχι δεν το λέω”;», κατέληξε.