Τα δημοσιεύματα έδιναν και έπαιρναν ότι αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του, πριν από δύο χρόνια, όταν βρέθηκε να δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του με την κατάθλιψη, χρίζοντας μέχρι και νοσηλείας σε ειδική κλινική. Για πρώτη φορά και έχοντας ξεπεράσει αυτά που τον έφεραν σε αυτό το άσχημο σημείο, ο Λάμπης Λιβιεράτος σε συνέντευξη του στο «Down Town» είπε όλη την αλήθεια της ψυχής του… που βασανίστηκε αλλά γιατρεύτηκε.

«Στη δική μου περίπτωση είχε να κάνει με πολύ συγκεκριμένα γεγονότα της ζωής μου. Ούτε με τη δουλειά ούτε με τα οικονομικά. Κάποια συγκεκριμένα γεγονότα που συνέβησαν στην προσωπική μου ζωή με έριξαν σε κατάθλιψη. Και μπορώ να σου πω ότι κάποιοι άνθρωποι μου την προκάλεσαν αυτή την κατάθλιψη με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Βοήθησαν δηλαδή στο να πάθω κατάθλιψη κάνοντας πολύ φιλότιμες προσπάθειες. Αυτούς τους ανθρώπους του έδιωξα ανεπιστρεπτί από τη ζωή μου και δεν δίνω πια το περιθώριο σε κανέναν να μου ξανακάνει αυτό το πράγμα. Δεν πετάω ανθρώπους στο Καιάδα, απλώς πλέον μπορώ να κρίνω ποιοι άνθρωποι μου κάνουν στη ζωή μου και ποιοι όχι».

Πόσο καιρό βρισκόσουν σε αυτή την κατάσταση;

«Η κατάθλιψή μου διήρκεσε δύο χρόνια. Έπαιρνα φαρμακευτική αγωγή και αντικαταθλιπτικά χάπια. Κάποια στιγμή έφτασα στο σημείο μέχρι και να βλάψω τον εαυτό μου. Δυστυχώς όταν ένας άνθρωπος είναι σε αυτή τη φάση, μπορεί να κάνει διάφορα καταστρεπτικά πράγματα. Αρχικά μπήκα στη διαδικασία μαύρων σκέψεων, θλίψης και παραίτησης από τη ζωή. Θεωρούσα ότι δεν υπάρχει φως πουθενά, δεν μπορούσα να προχωρήσω. Ήμουν πάντα ένας άνθρωπος αισιόδοξος και γελαστός και ξαφνικά έχασα όλη μου την ενέργεια. Έγινα λιγότερο ενεργητικός, με είχε πάρει από κάτω, δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ευτυχώς κατάλαβα έγκαιρα ότι έπασχα από κατάθλιψη. Την κοίταξα και με κοίταξε στα μάτια».