Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε ο Γρηγόρης Γκουντάρας, ο οποίος μίλησε για την τηλεοπτική του διαδρομή, το κεφάλαιο “Ελένη Μενεγάκη” αλλά και τη σχέση τους σήμερα.

Πώς βρέθηκες να δουλεύεις στην τηλεόραση;

Η μαμά μου είχε μια φίλη, την κυρία Ουρανία, γιατρό, και όταν πήγα στη σχολή Δημοσιογραφίας, εκείνη της είπε: «Έχω έναν γνωστό στο TV Magic στον Πειραιά. Μήπως να πάει ο Γρηγόρης να δοκιμαστεί;». Στην αρχή το είχα δει ότι θα γίνω αθλητικoγράφος. Όμως στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας έκανες τα πάντα. Πήγα λοιπόν στο TV Magic και ξεκινούσα από το Χαλάνδρι με τρία λεωφορεία και ηλεκτρικό για να φτάσω στον Πειραιά. Περπατούσα και 1,5χιλιόμετρο για να πάω στο κανάλι, ήταν στην οδό Αιτωλικού. Επί έξι μήνες δεν πληρωνόμουν.

Έκανα ελεύθερο ρεπορτάζ, έβγαινα στον δρόμο με τον καμεραμάν και έβρισκα θέματα μόνος μου. Μετά έκανα πειραϊκό ρεπορτάζ, έγινα αρχισυντάκτης στο δελτίο ειδήσεων, δουλεύαμε μαζί με τη Ρίτσα Μπιζόγλη, τον Νίκο Υποφάντη, και κάποια στιγμή βρέθηκα στονΑΝΤ1, από τον συχωρεμένο τον Άγγελο Φώσκολο. Μου είπε για μια καινούρια εκπομπή με την Άννα Δρούζα, όπου δεν υπήρχε ούτε πιλότος και έψαχναν ρεπόρτερ. Κάναμε ένα ραντεβού στο σπίτι της Δρούζα και έτσι έγινα ρεπόρτερ lifestyle στο Κάτσε καλά. Καμία σχέση με αυτό που έκανα πριν, αλλά μου άρεσε.

Δεν είχα αφήσει πάρτι για πάρτι, επίδειξη μόδας και παρουσίαση δίσκου, ήταν μεγάλα κοσμικά γεγονότα τότε. Μετά, όταν έφυγε η Ζήνα (σ.σ. Κουτσελίνη) από την Ελένη Μενεγάκη, μου είπε η αείμνηστη Άννα Πρετεντέρη: «Γρηγόρη, θα πας και στον Πρωινό καφέ». Κάναμε ένα ραντεβού με τον Λάτσιο και την Ελένη στο γραφείο του και ξεκίνησα να τα κάνω παράλληλα. Έτρεχα να τα προλάβω όλα. Μετά ξεκίνησε το Big Brother και μου είχε αναθέσει η Ελένη να το βλέπω κάθε μέρα και να μοντάρω τα βίντεο. Εκατομμύρια ώρες μοντάζ.

Και μια μέρα έρχεται και μου λέει: «Θέλω να κατέβεις κάτω να τα πεις στον αέρα». Της απαντώ: «Ντρέπομαι, δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ». Αλλά όταν η Ελένη θέλει κάτι, δεν υπάρχει «δεν μπορώ», ούτε «δεν θέλω». Και βγήκα εκεί δειλά δειλά, έλεγα την ενότητα «Big Brother» και τέλος. Ε, μετά αυτό εξελίχθηκε.

Η τηλεοπτική σου διαδρομή θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίζεται στην περίοδο προ Ελένης και μετά Ελένης;

Όχι. Είναι όλη ενιαία, απλά το κομμάτι «Ελένη Μενεγάκη» ήταν έντονο και μεγάλο. Δεκαέξι χρόνια που έχουν καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου σαν να ήμουν μόνιμα στην Ελένη. Μου το λένε ακόμη και τώρα για αυτές τις ξεκαρδιστικές έρευνες που παρουσίαζα. Από ένα σημείο και μετά καθόμουν και τις έγραφα μόνος μου το πρωί. Η διάρκειά τους στον αέρα εξαρτιόταν από την επιτυχία της κάθε έρευνας.

Πώς ήταν όταν ξανασυναντηθήκατε με την Ελένη Μενεγάκη σε εκείνη την τελευταία της εκπομπή στον Alpha;

Ήταν δύσκολο, αλλά μου τηλεφώνησε η ίδια, βάλαμε τα κλάματα και οι δυο μας, γιατί και στους δύο είχε μείνει κάτι, διαφορετικό για τον καθέναν. Ήταν όντως αμήχανο, αλλά έγινε και, αν θες τη γνώμη μου, καλώς έγινε. Έκτοτε δεν έχουμε επαφές.

Συχνά χάνονται οι επαφές όταν δεν δουλεύεις πια μαζί.

Όχι απαραίτητα. Η Κατερίνα (σ.σ. Καινούργιου) νιώθω ότι χαιρόταν για τα επόμενα βήματά μου, δεν χαίρονταν όλοι. Δεν χάθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη ζωή μου. Μάλιστα, όταν είχα φύγει και ήμουν στον ΣΚΑΪ, της έστελνα μηνύματα να μην εκνευρίζεται γιατί την έβλεπα ταραγμένη μερικές φορές. Ό,τι συναίσθημα έχει θα το βγάλει τηλεοπτικά και της λέω ότι πολλές φορές δεν χρειάζεται να το κάνει.