Σάλος έχει προκληθεί στα δημοσιογραφικά γραφεία και μεταξύ των δημοσιογράφων μετά την χθεσινή τηλεοπτική επίθεση της Ραχήλ Μακρή στην Άννα Μπουσδούκου,συμπεριλαμβανομένων όλων των δημοσιογράφων. Η απάντηση της ΕΣΗΕΑ κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άμεση.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών τονίζει:

 «Οι δημοσιογράφοι δεν δέχονται ύβρεις και προσβολές από όπου κι αν προέρχονται», ενώ συμπληρώνει ότι «Μετά τις αγωγές και τις μηνύσεις, που οδήγησαν δημοσιογράφους στα αστυνομικά τμήματα, η κυρία Ραχήλ Μακρή προχώρησε σήμερα σε νέα αήθη επίθεση συνολικά κατά του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, επισημαίνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, πως ”όλοι οι δημοσιογράφοι ελέγχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση”. Η βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, η οποία έχει συνεχή παρουσία στα τηλεοπτικά κανάλια και στα ραδιόφωνα, εξήγησε, μάλιστα, πως όλοι οι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοι και πως αυτό έχει αποδειχτεί γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, ”πληρώνεστε από επιχειρηματίες.Η ΕΣΗΕΑ καλεί την κυρία Μακρή να αποδείξει άμεσα τα λεγόμενα της, αλλιώς θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως κοινός συκοφάντης. Ο δημοσιογραφικός κλάδος δεν θα ανεχτεί προσβολές και σπίλωση της τιμής του και μάλιστα από μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, τα οποία καλύπτονται πίσω από την ασυλία τους.Οι δημοσιογράφοι της χώρας θα συνεχίσουν να κάνουν σωστά και ευσυνείδητα τη δουλειά τους και δεν θα δεχθούν ύβρεις και προσβολές που στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Δημήτρης Οικονόμου στην πρωινή  εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» που παρουσιάζει με τον Βασίλη Λυριτζή, σχολιάζοντας το βίντεο της οργής προέτρεψε τους δημοσιογράφους:

«Καλώ την ΕΣΗΕΑ να αναλάβει μια πρωτοβουλία να κινηθούμε δικαστικά εναντίον της κ. Μακρή όλοι οι δημοσιογράφοι . Καλώ την ΕΣΗΕΑ να αναλάβει μια πρωτοβουλία να κινηθούμε δικαστικά εναντίον της κ. Μακρή όλοι οι δημοσιογράφοι. Θίγεται όλος ο κλάδος και καλό είναι αυτά τα πράγματα να τελειώνουν με αυτόν τον τρόπο, θεσμικά. Είναι καθαρά φασιστική αντίληψη!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Οικονόμου.