Την πρώτη τους κοινή επίσημη εμφάνιση έκαναν η Meghan Markle και η Kate Middleton. Οι δύο κυρίες βρέθηκαν μαζί με τον Πρίγκιπα Harry και τον Πρίγκιπα William στο πρώτο Royal Foundation Forum, όπου μίλησαν για τα μελλοντικά τους πλάνα, τόσο στις φιλανθρωπίες, όσο και στο να βοηθήσουν τη νέα γενιά.

H Δούκισσα του Cambridge επέλεξε για την εν λόγω περίσταση ένα μπλε ανοιχτό φόρεμα, Seraphine, που ανέδειξε την φουσκωμένη κοιλιά της, ενώ η Markle προτίμησε ένα σατέν, αμάνικο navy φόρεμα του οίκου Jason Wu, που έδενε στη μέση με ζώνη και μαύρα ψηλοτάκουνα.

Στη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης πήρε το λόγο για να μιλήσει για την γυναικεία χειραφέτηση και τα βρετανικά μέσα επαινούν σήμερα τον παθιασμένο λόγο της. «Ακούω πολλούς να μιλούν για την χειραφέτηση των κοριτσιών και των γυναικών. Συχνά θα ακούσεις κόσμο να λέει εντάξει βοηθάτε τις γυναίκες να βρουν τη φωνή του. Εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτό επειδή οι γυναίκες δεν χρειάζεται να τη βρουν, έχουν φωνή. Χρειάζεται να νιώσουν δυνατές να την χρησιμοποιήσουν και ο κόσμος να πρέπει να ενθαρρυνθεί να τις ακούσει. Και πιστεύω πως τώρα που βλέπουμε τόσες πολλές καμπάνιες -όπως το #MeToo και το TimesUp- είναι η καταλληλότερη στιγμή από κάθε άλλη φορά να συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις ισχυρές γυναίκες και τους ανθρώπους που τις στηρίζουν… Αυτή είναι η διαφορά», είπε η Meghan Markle.

«Οπότε ναι, υποθέτω πως θα περιμένουμε μερικούς μήνες και μετά θα βάλουμε μπρος», συνέχισε η ίδια, με την παρουσιάστρια του BBC Tina Daheley, η οποία συντόνιζε τη συζήτηση, να προσθέτει «προέχει ο γάμος». Ακούγοντας το σχόλιο, η Meghan Markle χαμογέλασε και ακούμπησε τον πρίγκιπα Χάρι, που καθόταν δίπλα της.

Τα όσα είπε όμως σχετικά με τα κινήματα #MeToo και Time’s Up είναι αξιοσημείωτα, όχι μόνο για το μήνυμα που ήθελε να περάσει, αλλά κυρίως επειδή θεωρήθηκε πως έτσι έσπασε το πρωτόκολλο. Κι αυτό γιατί γενικά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν συνηθίζουν να κάνουν πολιτικές δηλώσεις και απαγορεύεται να προβάλλουν τις πολιτικές προτιμήσεις τους ή να μεροληπτούν. Άλλωστε για αυτόν το λόγο όλοι υπέθεσαν πως η Kate Middleton δεν φόρεσε μαύρα στα φετινά BAFTA, παρόλο που οι υπόλοιπες γυναίκες εμφανίστηκαν με μαύρα για να στηρίξουν το Time’s Up.