Από το ησυχαστήριο της στην Χαλκιδική, η Βέφα Αλεξιάδου μοιράζεται την καθημερινότητά της με τους διαδικτυακούς της φίλους! Ενημερώνοντας για την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου μαγειρικής με τον Xάρη Παπαδόπουλο (Η Βέφα μαγειρεύει slimmer), απαθανατίζοντας τοπία με την φωτογραφική της μηχανή, αλλά και δίνοντας την καλύτερη συνταγή για γλυκό κουταλιού…

 Εκτελέστε την συνταγή της:

«Το γλυκό πορτοκάλι είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλο γλυκό του κουταλιού. Επειδή τα πορτοκάλια που βρήκα ήταν πολύ ξινά και είχαν πολλή πηκτίνη, αντί σιρόπι έκαναν ένα υπέροχο ζελέ. Δείτε τα πως γυαλίζουν. Σε 2 κιλά πορτοκάλια ζυγισμένα με τη φλούδα ολόκληρα, έβαλα 2 κιλά ζάχαρη. Τα έτριψα ελαφρά, τα έβαλα σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα έβρασα 3 λεπτά. Τα στράγγισα και τα ξαναέβρασα δυο φορές ακόμη με καινούριο νερό. Τα χώρισα στα τέσσερα και με το ψαλίδι αφαίρεσα από το κέντρο τα σκληρά μέρη. Τα έβαλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και 2 κούπες νερό. Τα έβρασα εως οτου έδεσε το σιρόπι ελαφρά. Όταν κρύωσε σχημάτισε ένα ελαφρύ ωραίο ζελέ. Και ιδού το αποτέλεσμα. Φτιάξτε τα και καλή επιτυχία!