Μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του πέρασε αυτές τις μέρες ο Άρης Πλασκασοβίτης, όταν ξαφνικά υπέστη βαρηκοΐα – κώφωση, αλλά ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά. Ο Έλληνας τραγουδιστής εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για 15 ημέρες και τώρα αναρρώνει στο σπίτι του.

«Αρχικά δεν σοκαρίστηκα. Θεωρούσα πως όλο αυτό το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα κόπωσης. Όταν έμαθα, όταν αντιλήφθηκα μάλλον, ότι «δεν άκουγα από το ένα αυτί, σοκαρίστηκα», εξομολογήθηκε στο περιοδικό «Εγώ Weekly», ο Άρης Πλασκασοβίτης.

«Ελπίζαμε ότι θα επανερχόταν η ακοή στο δεξί αυτί, αλλά υπήρχε και το ενδεχόμενο να μην αποκατασταθεί η βλάβη. Δεν φοβήθηκα! Είμαι μαχητής! Αντιμετωπίζω και τις χαρές και τα προβλήματα με πάθος. Για όλα υπάρχει  λύση! Δεν με άφησαν οι συγγενείς μου, οι φίλοι μου, οι γιατροί μου, αλλά και η αισιόδοξη φύση μου να πιστέψω ότι δεν θα έβγαινα γερός από αυτή την περιπέτεια. Σκεφτόμουν μόνο ότι στη χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να καταβάλω μία έξτρα προσπάθεια για να αντιμετωπίσω ό,τι συνέβη».

«Έχω τους ανθρώπους που αγαπώ δίπλα μου, κάνω την δουλειά που λατρεύω. Κι αν δεν άκουγα πια από το ένα αυτί, θα άκουγα από το άλλο! Τι θα σήμαινε; Θα άλλαζε η φωνή μου σε κάτι ή η ματιά που βλέπω τη ζωή; Δηλαδή, αν αύριο βρεθείς με ένα νεφρό, σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να ζήσεις ή να έχεις μια φυσιολογική ζωή;» κατέληξε.