Συνεχίζεται η σύγκρουση της Ιρανής ηθοποιού Γκολσιφτέ Φαραχανί με το ιρανικό καθεστώς, η οποία φαίνεται να ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που η 29χρονη είδε το φως αυτού του κόσμου. Οι ιρανικές Αρχές δεν έκαναν δεκτό το όνομα «Γκολσιφτέ» και επέλεξαν το πιο «σωστό» κατά τις ίδιες «Ραχαβάρντ» ως το επίσημο όνομά της.

Η ίδια επέλεξε να κρατήσει το Γκολσιφτέ και να το χρησιμοποιήσει στην καριέρα της που εκτείνεται σε τρεις ηπείρους: Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Ήταν, άλλωστε, η πρώτη ιρανικής καταγωγής ηθοποιός που έπαιξε σε ταινία του Χόλιγουντ (στο Body of Lies του Ρίντλεϊ Σκοτ με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο).

Η Φαραχανί είναι ατρόμητη. Το αποδεικνύουν οι δηλώσεις της, οι γυμνές της φωτογραφήσεις στα περιοδικά και το γεγονός ότι δεν διστάζει να συγκρουστεί με το ιρανικό καθεστώς, το οποίο έχει απαγορεύσει την είσοδό της στην πατρίδα της.

Ένα νέο εξώφυλλο το οποίο τη δείχνει (ξανά) γυμνή δεν αποκλείεται να προκαλέσει και πάλι σάλο στο Ιράν. Την ίδια δεν την νοιάζει. Ποζάροντας για το εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού Egoïste, δηλώνει ότι η νέα της πατρίδα, η Γαλλία την κάνει να αισθάνεται επιτέλους «ελεύθερη».

Γι’ αυτόν τον σκοπό δηλώνει πως έγινε και η φωτογράφηση. Ως σύμβολο της επιλογής κάθε γυναίκας να δείχνει το σώμα της.