Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη με αφορμή την νέα της κινηματογραφική ταινία, «Η Φόνισσα» παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Σάσα Σταμάτη.

Μέσα σε όλα η σπουδαία ηθοποιός μίλησε για την μητρότητα, τα ρατσιστικά σχόλια και τις ερωτήσεις που δέχονται καθημερινά οι γυναίκες.

Σε ενοχλούν οι ερωτήσεις για το αν έχει χτυπήσει το καμπανάκι της μητρότητας για σένα και τα λοιπά;

Σε αυτή την εποχή δεν πρέπει να ρωτάνε τις γυναίκες τέτοια πράγματα. Ας αφήσουμε κάθε γυναίκα να ακολουθεί το δρόμο της κι ας σταματήσει πια η κοινωνία να είναι επικριτική απέναντι στις γυναίκες που επιλέγουν να μην γίνουν μητέρες. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζήσει τη ζωή του όπως θέλει. Ανεξάρτητα από τη σεξουαλική του ταυτότητα, από την εμφάνιση του, από την οικονομική του κατάσταση.

Πρέπει να σταματήσει ο κόσμος να συντηρεί αυτά τα φαινόμενα του ρατσισμού, του σεξισμού και άλλα. Να σταματήσουμε τα σχόλια για την εμφάνιση του άλλου, για τα κιλά του, όλα αυτά. Εγώ είμαι κάθετη στο ότι έχει χαριστεί σε όλους μας το δώρο της ζωής και ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζήσει τη ζωή του όπως θέλει, αρκεί να μην κάνει κακό στους άλλους. Να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Δεν κουράστηκαν οι άνθρωποι με τόση βία, με όλο αυτό το κακό το οποίο ζούμε; Αμάν, μωρέ Σάσα, δεν αντέχω πια. Οι άνθρωποι της δικής μου γενιάς μεγαλώσαμε με το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, δυστυχώς, όχι μόνο διαψευστήκαμε αλλά τα κάναμε και χάλια. Δηλαδή, όταν πήρε την εξουσία στα χέρια της η γενιά μου, τίποτα από τα νεανικά της όνειρα δεν πραγματοποίησε. Μεγαλώνουμε, σε λίγο θα γεράσουμε, θα φύγουμε από αυτή τη ζωή και βλέπουμε ότι ο κόσμος χειροτερεύει, αντί να καλυτερεύει. Κι όλα αυτά που ζούμε, οι πόλεμοι, το μεταναστευτικό, η κρίση, η τεράστια φτώχεια και οι πανδημίες, όλα αυτά τα απίστευτα φαινόμενα. Έχω συγκλονιστεί τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει πάτος.